NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Zondag 09 januari 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Octrooi van Walt Disney voor projecteren 3D-figuren goedgekeurd 09 januari 2022 10:30 09-01-22 10:30 Laatste update: 2 uur geleden Update: 2 uur geleden 41 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Een octrooi van Walt Disney voor het projecteren van bewegende 3D-beelden op objecten in de echte wereld is goedgekeurd. Daardoor wordt het gemakkelijker om interactieve attracties te creëren die met bezoekers in de themaparken kunnen communiceren, schrijft de LA Times. Het Amerikaanse octrooibureau USPTO heeft het octrooi van Disney Enterprises goedgekeurd. De technologie wordt omschreven als een ‘Virtual World Simulator’.De technologie die in het octrooi wordt beschreven, kan ingezet worden om individuele bezoekers in de parken te volgen en specifiek voor hen beelden te projecteren op nabijgelegen objecten, gebouwen en muren. Ook kan Disney de technologie gebruiken om met de gasten te communiceren via 3D-projecties. Zo zou het kunnen gebeuren dat je langs een muur loopt en dat Mickey Mouse voor je verschijnt om te zwaaien en te dansen.Bezoekers zouden kunnen worden getraceerd via hun smartphones of andere apparaten die ze bij zich dragen. Die locatie-informatie kan worden doorgegeven aan een computer die verbonden is met projectietoestellen die zich overal in de themaparken bevinden.Na het lokaliseren van de bezoekers zou de ‘Virtual World Simulator’ een beeld van een Disney-personage voor de gasten kunnen projecteren. Via verborgen luidsprekers is de stem van het personage te horen voor een meeslepende ervaring.Mensen hoeven geen speciale bril of koptelefoon te dragen om de beelden te zien. Dankzij de technologie hoeft een attractiepark geen acteurs in kostuums meer in te huren om de gasten te vermaken en met hen te communiceren.Overigens gebruikt Walt Disney al 3D-projectors om bewegende beelden te projecteren op waterspuiten in de lichtshows World of Color in Disney California Adventure en Fantasmic in Disneyland. Ook worden de projectietoestellen gebruikt voor bewegende beelden op gebouwen en attracties tijdens de nachtelijke vuurwerkshows. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here