NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Video , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Zondag 09 januari 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Kaag doet aangifte tegen complotdenker Engel voor het delen van haar adres 09 januari 2022 16:52 09-01-22 16:52 Laatste update: 33 minuten geleden Update: 33 minuten geleden 1K NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , D66-leider Sigrid Kaag doet aangifte tegen complotdenker Willem Engel omdat hij zondagmiddag haar adresgegevens op Twitter heeft gedeeld. Dat bevestigt een woordvoerder van de partij, na berichtgeving door het AD. Engel tweette een plaatje uit het kadaster met daarop de postcode en het huisnummer van Kaag. Later verwijderde hij de afbeelding en schreef hij daarbij dat het delen van de foto “op geen enkele manier” een “oproep of aanzet tot intimidatie of geweld of bedreiging” was.Gevraagd naar een reactie zegt Engel dat hij van Twitter de foto moest verwijderen om toegang tot zijn account te houden. Het bedrijf zou hem eerder hebben laten weten dat hij de gebruiksregels niet had overtreden, maar beperkte vervolgens toch de toegang.Woensdagavond werd een 29-jarige man aangehouden omdat hij al schreeuwend met een brandende fakkel voor het huis van Kaag stond. De D66-leider belde daarop de politie. De man zit momenteel vast en moet op 19 januari voor de politierechter verschijnen.Kaag noemde het voorval “bedreigend en angstig”. Ze sprak van “absurde gebeurtenissen” die volgens haar de rechtsstaat en democratie ondermijnen. De aanstaande minister van Financiën vindt dat er “werk aan de winkel” is, maar weet niet waar een oplossing gevonden kan worden.Eerder op de dag liet Kaag overigens weten dat ze positief getest is op het coronavirus. Daarom kan ze maandag niet bij de beëdiging van het nieuwe kabinet op Paleis Noordeinde zijn. Kaag wordt nu digitaal beëdigd als minister van Financiën.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here