Verstrynge verschalkt Michels in spannende slotronde

Spannende tweestrijd, Nys komt hard ten val

Na zijn zegereeks de voorbije weken was Thibau Nys een van de topfavorieten, maar na de start werd al snel duidelijk dat hij zijn dagje niet had in het zand. Nys vocht een strijd uit met zichzelf, kwam niet in zijn ritme en moest knokken voor een plaats in de top 10. Uiteindelijk moest hij na een val uit de race stappen.

 

Wie was er dan wel op de afspraak? Emiel Verstrynge. Hij opende als een kanon en pakte heel snel enkele lengtes. Zelfs een val in de eerste zandstrook kon hem niet stoppen. Jente Michels kon wel nog de oversteek maken, met ook Joran Wyseure in zijn wiel.

 

Met Wyseure en Verstrynge had Tormans het numerieke overwicht, maar Jente Michels had superbenen. De 18-jarige renner van Alpecin-Fenix strooide met zijn krachten en zo moest Wyseure er al snel weer af. Het werd een tweestrijd tussen Michels en Verstynge.

 

Verstrynge verstopte zich het grootste deel van de koers in het wiel tot de laatste passage in het zand. Hij voerde het plannetje van ploegleider Bart Wellens voortreffelijk uit, reed naar de kop en pakte met een puike passage meteen enkele lengtes. Dat volstond voor de titel. De sterke Jente Michels werd tweede, Joran Wyseure derde.

Verstrynge gaat hard overkop in het zand

Thibau Nys komt ten val en blijft lang liggen

Rituitslag BK veldrijden beloften mannenRituitslag BK veldrijden beloften mannen

    naam
1 Emiel Verstrynge
2 Jente Michels
3 Joran Wyseure
4 Gerben Kuypers
5 Witse Meeussen
6 Lennert Belmans
7 Sander De Vet
8 Anton Ferdinande
9 Clement Horny
10 Jelle Vermoote

Belgisch kampioen: “Het dringt nog niet door”

“Ik reed een hele koers met Jente (Michels) voorop, maar ik had zoveel geluk met Joran (Wyseure) als ploegmaat op de 3e plaats”, analyseerde Belgisch kampioen Emiel Verstrynge.

 

“Ik zat dankzij hem in een zetel en kon het afmaken. Chapeau wat Jente hier deed als eerstejaars. Deze titel dringt nog niet goed door.”

 

“Het is heel jammer”, reageerde de zilveren Jente Michels. “Als eerstejaars kwam ik in de laatste ronde een tikkeltje tekort op Emiel, maar ik mag tevreden zijn.”

 

“Ik heb veel op kop gereden en ik wilde er een harde cross van maken, maar Emiel had nog iets extra’s in het slot. Hij is de verdiende winnaar. En ik ben ook wel blij met mijn tweede plaats.”

Verstrynge: “Zat een hele cross in de zetel”

Michels: “Kom nog net dat tikkeltje tekort in de slotronde”

Nys: “Denk dat ik voor de 5e keer mijn sleutelbeen heb gebroken”

Lees ook:

BK veldrijden

Geen sleutelbeenbreuk voor Thibau Nys na zware val, maar “veel vraagtekens…