NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Zaterdag 08 januari 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Makers van cheatsoftware voor PUBG Mobile moeten 10 miljoen dollar betalen 08 januari 2022 15:42 08-01-22 15:42 Laatste update: 2 uur geleden Update: 2 uur geleden 48 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Krafton en Tencent, respectievelijk de ontwikkelaar en uitgever van PUBG Mobile, hebben een rechtszaak gewonnen tegen een hackgroep. De groep maakte software voor het schietspel waarmee mensen konden valsspelen. Rechtbanken in de Verenigde Staten en in Duitsland hebben besloten dat de groep zo’n 10 miljoen dollar (8,8 miljoen euro) aan schadevergoeding moet betalen. Volgens GameSpot werd de hackgroep schuldig bevonden aan het maken en distribueren van hacks en cheats voor het spel aan andere gebruikers. De spelers die software kochten om vals te spelen hadden daardoor een oneerlijk voordeel ten opzichte van anderen. Het is niet bekend wat de valsspeelsoftware precies voor voordelen bood en om welke hackgroep het gaat.Naast de forse boete moeten de hackers vertellen hoe ze het spel konden aanpassen. Van de rechters mogen ze in het vervolg ook niet meer van dit soort software maken en aanbieden.In een verklaring laat PUBG Mobile-maker Rick Li weten dat de rechters duidelijk hebben gemaakt dat valsspelen niet wordt getolereerd. “De acties van de hackgroep hebben de eerlijkheid van het spel ondermijnd.”In PUBG Mobile worden honderd mensen op een eiland gedropt, waar ze snel hun uitrusting en wapens bij elkaar moeten zoeken. De laatste speler of het laatste team dat overblijft, wint de pot.Tencent en Krafton gebruiken verschillende technieken om valsspeelsoftware zo veel mogelijk uit het spel te verbannen. De bedrijven zijn niet de enige die valsspelers aanpakken. Activision Blizzard spande deze week eveneens een rechtszaak aan tegen een bedrijf dat cheatsoftware aanbood voor Call of Duty: Warzone. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here