NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Video , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Zaterdag 08 januari 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Besmette Oostenrijkse premier onder vuur na vriendenfeestje in skihut 08 januari 2022 18:34 08-01-22 18:34 Laatste update: een minuut geleden Update: een minuut geleden 434 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , In Oostenrijk is ophef ontstaan over een foto van de Oostenrijkse bondskanselier Karl Nehammer met vrienden in een skihut, terwijl een week later bij hem sprake was van een coronabesmetting. Volg dit onderwerp VolgenOntvang meldingen bij belangrijk nieuws over het coronavirus. Op de foto staat Nehammer samen met acht skivrienden, dicht op elkaar en zonder mondkapjes. De foto is op 29 december genomen in een skihut in Katschberg in de deelstaat Karinthië en is via sociale media verspreid.Het verband tussen de besmetting en het gemoedelijk samenzijn wordt zowel door Nehammer zelf als door een regeringswoordvoerder met kracht tegengesproken. Zo voldeden zijn skivrienden aan de 2G-regel en waren zij getest en gevaccineerd.De regeringsleider zei zaterdag tegen radiozender ÖRF dat de infectie zich afgelopen week openbaarde en dat hij er geen last van heeft, mede dankzij een herhalingsvaccinatie. Bevor hier irgendwelche unzutreffenden Gerüchte entstehen: Dieses Foto wurde am 29.12. (unter Einhaltung der 2G-Regel) aufgenommen. Eine Woche später wurde der Bundeskanzler negativ PCR-getestet. Die Ansteckung ist nach seiner Rückkehr aus dem Urlaub erfolgt. https://t.co/VoJEbIlmBDAvatarAuteurKosak_DanielMoment van plaatsen07:41 – 8 januari 2022 Kanselier zegt niet op vakantie besmet te zijn Volgens een verklaring is Nehammer woensdag nog negatief getest, maar bleek een dag later dat een lid van zijn beveiligingsteam positief was getest. Vrijdag bleek dat de bondskanselier door hem was aangestoken.”De infectie trad op nadat hij was teruggekomen van vakantie”, aldus regeringswoordvoerder Daniel Kosak op Twitter.Desondanks maken critici van de op 1 februari geplande vaccinatieplicht in Oostenrijk gebruik van de ontstane ophef. De regering van ÖVP en de Groenen houdt echter vast aan die voorgenomen verplichting, benadrukt Nehammer. Zie ook: Oostenrijkse ongevaccineerden langer in lockdown, minder regels op feestdagen Tienduizenden mensen de straat op in Wenen In Wenen gingen zaterdag opnieuw tienduizenden mensen de straat op uit protest tegen de coronamaatregelen. Volgens de politie namen circa 40.000 mensen deel aan de protestmars, die over het algemeen vreedzaam verliep. Wel poogde een enkeling door het politiekordon te breken, wat tot enkele aanhoudingen leidde.Er werden duizend politiemensen ingezet om de demonstranten te begeleiden bij hun protest tegen de voorgenomen vaccinatieplicht. Zie ook: Wintersport voor veel Nederlanders op het spel bij Oostenrijks coronaberaad , Zie ook: Oostenrijkse ongevaccineerden langer in lockdown, minder regels op feestdagen , Zie ook: Wintersport voor veel Nederlanders op het spel bij Oostenrijks coronaberaad

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here