Fase per fase

 1. 10 uur 58. Van Aert: “Als er niets misgaat, sta ik er goed voor”. Wout van Aert is met 8 zeges in 9 veldritten zondag de topfavoriet om zichzelf op te volgen als Belgisch kampioen. In Middelkerke kan hij al zijn vijfde driekleur veroveren. “Dit BK is mijn hoofddoel”, zegt de titelverdediger. “Al had ik nooit verwacht dat ik met zoveel overwinningen naar het BK zou kunnen trekken. Dat geeft wel wat vertrouwen voor wat komt.” Al is dat volgens hem geen garantie op de titel. “Het is een mechanische sport. Kijk naar de wedstrijd in Hulst waar ik af te rekenen kreeg met pech. Ik hoop dat ik mijn deel nu heb gehad en er zondag niets misloopt.” “Als er niets misgaat, dan sta ik er goed voor. Dat is het verhaal van elk jaar. Sinds ik prof ben, kwam ik altijd als favoriet aan de start.” .

  Van Aert: “Als er niets misgaat, sta ik er goed voor”

  Wout van Aert is met 8 zeges in 9 veldritten zondag de topfavoriet om zichzelf op te volgen als Belgisch kampioen. In Middelkerke kan hij al zijn vijfde driekleur veroveren. “Dit BK is mijn hoofddoel”, zegt de titelverdediger.

  “Al had ik nooit verwacht dat ik met zoveel overwinningen naar het BK zou kunnen trekken. Dat geeft wel wat vertrouwen voor wat komt.”

  Al is dat volgens hem geen garantie op de titel. “Het is een mechanische sport. Kijk naar de wedstrijd in Hulst waar ik af te rekenen kreeg met pech. Ik hoop dat ik mijn deel nu heb gehad en er zondag niets misloopt.”

  “Als er niets misgaat, dan sta ik er goed voor. Dat is het verhaal van elk jaar. Sinds ik prof ben, kwam ik altijd als favoriet aan de start.”

 2. 10 uur 55.

  BK veldrijden

  Jurgen Mettepenningen: “Het wordt zondag een mooie strijd voor de 2e en 3e plek”