NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Zaterdag 08 januari 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Opvallende CES-gadgets: knabbelende knuffels en lamp die hartslagen meet 07 januari 2022 18:22 07-01-22 18:22 Laatste update: 5 uur geleden Update: 5 uur geleden 11 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Op de technologiebeurs CES in Las Vegas werden ook dit jaar weer bijzondere en gekke gadgets aangekondigd. In dit artikel lichten we er een aantal uit, waaronder een knabbelende knuffel en een BMW die van kleur verandert. Knabbelende knuffels tegen stress Het Japanse bedrijf Yukai Engineering heeft knuffeldieren gemaakt die op je vinger sabbelen. Het speelgoed heet Amagami Ham Ham. Amagami betekent knabbelen in Japans.En dat is precies wat de knuffeldieren doen. De eigenaar steekt een vinger in het bekje, dat daarop zachtjes begint te bewegen. Volgens de fabrikant werkt dat stressverlagend. Er komen een honden- en een kattenversie op de markt, maar de prijs is nog niet bekend. Een slimme halsband voor honden Het bedrijf Invoxia heeft een slimme halsband voor honden ontwikkeld. De Smart Dog Collar heeft sensoren waarmee onder meer de ademhaling en hartslag van de huisdieren kunnen worden gemeten. Daarbij maakt het niet uit hoe dik de vacht is, belooft het bedrijf.Naast het meten van vitale functies kan de halsband met behulp van gps ook de locatie van de hond monitoren. Daarnaast is het een activiteitentracker, zodat baasjes kunnen bijhouden of hun honden wel genoeg bewegen. Een BMW die van kleur verandert BMW heeft een elektrische conceptauto gepresenteerd die van kleur verandert: de iX Flow. De auto is aan de buitenkant voorzien van een speciale laag met eInk, de technologie die ook wordt gebruikt voor e-readers.Met een druk op de knop kunnen bestuurders de buitenkant van kleur laten veranderen. Heel uitgebreid is het kleurenpalet nog niet: het gaat om tinten wit, grijs en zwart.De techniek is er niet alleen voor mensen die af en toe een ander kleurtje willen. Volgens BMW zijn er ook praktische voordelen, zoals het laten knipperen van de kleuren als de auto op een drukke parkeerplaats staat, zodat de eigenaar hem snel herkent. Voorlopig zal de techniek nog niet daadwerkelijk voor BMW-modellen beschikbaar zijn. Lamp meet hartslag en slaap Sengled komt met een lamp die slimme functies bevat. De A19-lamp is voorzien van radartechnologie, waarmee hij bijvoorbeeld de slaap van de persoon in de kamer kan monitoren en vitale functies zoals hartslag en lichaamstemperatuur kan meten.Het is niet helemaal duidelijk hoe de lamp dat doet en wat er gebeurt als er meerdere personen in een ruimte zijn. De lamp bevindt zich nog in een vroege fase van ontwikkeling en moet aan het einde van dit jaar op de markt komen.Sengled zegt wel dat twee lampen kunnen samenwerken om een virtuele kaart van de ruimte samen te stellen. Vervolgens kunnen ze ook herkennen als iemand op de vloer valt. , , , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here