NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Vrijdag 07 januari 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Mensachtige robots, Intel versus Apple en microled-tv's: dit was CES 2022 07 januari 2022 05:33 07-01-22 05:33 0 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , De jaarlijkse gadgetbeurs CES is in volle gang. We zetten de grootste trends van 2022 op een rij. Al sinds 1967 presenteren techbedrijven op CES in Las Vegas hun nieuwste innovaties en ontwikkelingen. Dit jaar duurt de beurs een dag korter wegens het coronavirus, maar zijn er alsnog de nodige bedrijven naar het evenement afgereisd. Andere bedrijven presenteerden hun nieuwigheden digitaal, om toch nog een beetje mee te doen. Televisies met microled en Quantum oled Televisiemakers Samsung en LG lieten gloednieuwe schermen zien die gebruikmaken van zogeheten microleds. Dat zijn minuscuul kleine lampjes die individueel van elkaar kunnen oplichten en van kleur veranderen, wat zorgt voor een scherm met hoog contrast. Het is de opvolger van oled en belooft een hogere helderheid en minder inbrandproblemen.Tegelijkertijd presenteerde Sony de eerste zogeheten Quantum Dot oledtelevisie ter wereld. Dit scherm combineert de hoge kleurwaarden en helderheid van een Quantum Dot-scherm met het contrast van oled, wat moet zorgen voor een nog betere beeldkwaliteit. Sony onthulde de eerste televisie met Quantum Dot oled. Sony onthulde de eerste televisie met Quantum Dot oled. Foto: Sony Een nieuwe Samsung-telefoon en Intel bijt van zich af Waar je bij eerdere CES-beurzen de nieuwe smartphones haast niet van je af kon slaan, was het dit jaar op dat vlak best rustig. Wel liet Samsung de Galaxy S21 FE zien, wat een betaalbare variant van de eerdere Galaxy S21 moet zijn. Het toestel moet zich meten met de krachtigste modellen en gaat 749 euro kosten.Apple deelde Intel een jaar geleden een klap uit door de eigen chips te produceren en dus afstand te doen van Intels processoren. Op CES beet de chipfabrikant van zich af door de nieuwste onderdelen te presenteren. De tegenhanger van Apples sterkste chip moet volgens Intel veel beter presteren en is 40 procent sneller dan de voorganger. De Samsung Galaxy S21 FE De Samsung Galaxy S21 FE Foto: Samsung Dell probeert een touchbar Op CES werden ook veel nieuwe laptops getoond van onder andere Lenovo, Asus en Razer. De vernieuwingen zijn wat je zou verwachten: krachtigere chips, met bij Asus en Razer ook videokaarten die hoogwaardige games moeten ondersteunen.De nieuwe laptop van Dell doet iets bijzonders: deze vervangt de functierij bovenaan het toetsenbord met een aanraakpaneel met oplichtende functies. Het doet denken aan de touchbar die Apple op de MacBooks toevoegde, maar vorig jaar na veel kritiek weer weghaalde. De Dell XPS 13 Plus heeft geen functieknoppen maar een touchbar. De Dell XPS 13 Plus heeft geen functieknoppen maar een touchbar. Foto: Dell Robots die op echte mensen lijken Ook veel robots maakten hun opmars op CES. Zo is er de beonmi 1.0, die met de armen net als een echt mens kan bewegen. Verfijnde motoriek in de handen en armen zorgt ervoor dat de robot zelfs een snufje zout op je eten kan gooien. Ook is de robot te bedienen vanuit virtual reality, zodat je op afstand ergens ‘echt’ kunt zijn.Daarnaast is er de Ameca. Deze robot is nu nog een onderzoeksproject met een gezicht vol sensoren. Hierdoor kan de robot net als een echte mens emoties tonen. 20Deze robot heeft een mensachtig gezicht Deze inhoud kan helaas niet worden getoondWij hebben geen toestemming voor de benodigde cookies. Aanvaard de cookies om deze inhoud te bekijken.Wijzig cookie-instellingen , Sony onthulde de eerste televisie met Quantum Dot oled. Foto: Sony , De Samsung Galaxy S21 FE Foto: Samsung , De Dell XPS 13 Plus heeft geen functieknoppen maar een touchbar. Foto: Dell , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here