NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Video , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Vrijdag 07 januari 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Drie witte Amerikanen krijgen levenslang voor moord op zwarte jogger 07 januari 2022 21:24 07-01-22 21:24 Laatste update: 7 minuten geleden Update: 7 minuten geleden 148 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , De drie witte Amerikanen die in november vorig jaar schuldig werden bevonden aan de moord op de zwarte Amerikaan Ahmaud Arbery zijn vrijdag veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. De drie zaten met hun pick-uptrucks minutenlang achter Arbery aan, die aan het hardlopen was in hun wijk. Het drietal dacht dat Arbery een vluchtende inbreker was, waardoor er volgens de aanklagers sprake was van een racistisch motief. De gewelddadige dood van de 25-jarige Arbery in 2020 leidde tot veel ophef, nadat beelden ervan op sociale media waren verschenen.De 35-jarige schutter Travis McMichael en zijn vader Gregory McMichael (66) maken geen kans op vervroegde vrijlating, zo oordeelde de rechter in de Amerikaanse staat Georgia. Hun 52-jarige buurman William Bryan zal minimaal dertig jaar in de gevangenis moeten verblijven voordat hij kans maakt op vrijlating.”Ze gingen achter mijn zoon aan, omdat ze hem niet in hun wijk wilden hebben”, aldus de moeder van Arbery, Wanda Cooper-Jones. “Toen ze hem niet konden afschrikken of intimideren, hebben ze hem vermoord”, zo verklaarde ze vrijdag tegenover de rechtbank.De moord op Arbery was olie op het vuur voor betogers tegen politiegeweld en racisme. Zijn naam werd vaak aangehaald bij protesten na de dood van de zwarte Amerikaan George Floyd, die stierf tijdens zijn arrestatie door een witte agent.De advocaat van de familie van Arbery noemde de moord vorig jaar een “moderne lynchpartij”. 41Ooggetuige filmt hoe zwarte jogger wordt neergeschoten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here