NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Zaterdag 08 januari 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Boosterprik maakt vaccinatiebewijs dat binnenkort verloopt direct weer geldig 07 januari 2022 15:09 07-01-22 15:09 Laatste update: 7 uur geleden Update: 7 uur geleden 1.5K NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Vaccinatiebewijzen krijgen binnenkort een verloopdatum en verlopen dan negen maanden na je volledige vaccinatie, maar met een boosterprik is hij direct weer geldig. Hoewel het RIVM zegt dat de booster pas na zeven dagen voldoende bescherming biedt, is de registratie vrijwel meteen geldig in CoronaCheck-app, zegt het ministerie van Volksgezondheid tegen NU.nl. Het ministerie zegt dat eerdere vaccinaties nog voldoen voor een geldige QR-code. Daarom is een wachttijd niet nodig en kan het bewijs van vaccinatie al binnen een dag in de app worden toegevoegd. De QR-code die daarmee wordt aangemaakt, is nodig om bijvoorbeeld restaurants, bioscopen of concertzalen binnen te komen.Het ministerie van Volksgezondheid zegt dat de mensen die een eerste en tweede coronaprik hebben gehad al enige bescherming tegen COVID-19 hebben opgebouwd. “Zij zijn dus nog enigszins beschermd”, meldt een woordvoerder. “Het invoeren van een wachttijd van zeven dagen is in dit kader ook niet nodig.”Mensen die wel eerder zijn gevaccineerd maar nog geen booster gehad hebben, zouden anders een week lang geen geldig coronatoegangsbewijs hebben, terwijl ze daar wel voor in aanmerking komen. Zo voeg je een boosterregistratie toe aan CoronaCheck Open de CoronaCheck-app Kies rechtsboven in de app voor het plusje Tik op ‘Vaccinatiebewijs’ Log in met DigiD Kies ‘Maak bewijs’ Paar weken wachten na eerste keer prikken In Nederland krijgt het vaccinatiebewijs in februari een verloopdatum. Het is dan na de eerste volledige vaccinatie nog negen maanden geldig. Dit betekent dat veel mensen binnenkort een boosterprik moeten halen om hun vaccinatiebewijs geldig te houden.Vanaf 1 februari is de code van de eerste vaccins nog negen maanden geldig voor reizen binnen de Europese Unie. Na een booster begint opnieuw een periode van negen maanden.Mensen die zich voor het eerst laten vaccineren, krijgen twee weken na de tweede AstraZeneca-, Pfizer- of Moderna-prik een QR-code in CoronaCheck. Bij één prik van Janssen is de wachttijd vier weken.Aanvankelijk was er kritiek op het beleid dat mensen na een Janssen-prik direct een vaccinatiebewijs kregen. Vooral jongeren namen het vaccin om daarna het nachtleven in te gaan. Later werd ook voor Janssen een wachttijd ingesteld, omdat dit vaccin ook niet direct voldoende bescherming biedt. 132Halen we straks elk jaar een boosterprik? Zie ook: Kabinet wil vanaf februari verloopdatum voor vaccinatiebewijs , Zie ook: Kabinet wil vanaf februari verloopdatum voor vaccinatiebewijs , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here