,

Het kabinet wil zo de uitstoot in kaart brengen en uiteindelijk ook begrenzen om de doelen uit het Klimaatakkoord te halen, schrijft het Financieele Dagblad (FD).

De regel had dit jaar al in moeten gaan, maar dat is door het lange formatieproces nog niet gebeurd. Volgens de krant is de verwachting dat dit op korte termijn alsnog wordt afgehandeld.

,

Gemiddelde

In 2020 werd al een internetconsultatie georganiseerd voor belanghebbenden van de regeling. Daarin valt te lezen dat grote bedrijven worden gebonden aan een maximumuitstoot, berekend op basis van het Nederlandse gemiddelde.

Bedrijven krijgen vier jaar de tijd om aan de regels te voldoen en hun uitstoot te verminderen. Bijvoorbeeld met behulp van schonere auto’s van de zaak of bedrijfsfietsen.

Zevenduizend bedrijven

Volgens het FD treft de regeling zo’n zevenduizend bedrijven, die met het beleid de uitstoot van hun personeel moeten gaan administreren. Het leidt tot extra werk, vreest autobrancheorganisatie Bovag.

Het woon-werkverkeer en zakelijke reizen zijn goed voor een groot deel van de zogenoemde mobiliteitsuitstoot in Nederland. In 2020 was die sector goed voor bijna 20 procent van de totale uitstoot van broeikasgassen in Nederland.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here