NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Donderdag 06 januari 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Google en Facebook voor tientallen miljoenen euro's beboet wegens cookiebeleid 06 januari 2022 10:26 06-01-22 10:26 Laatste update: 42 minuten geleden Update: 42 minuten geleden 55 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , De Franse privacyautoriteit CNIL heeft Google en Facebook donderdag een boete van respectievelijk 150 miljoen en 60 miljoen euro gegeven. De techbedrijven krijgen de boetes omdat ze Europese gebruikers cookies niet makkelijk laten weigeren. De boete van Facebook heeft alleen betrekking op de Ierse afdeling van het platform, waar het hoofdkantoor is gevestigd.Cookies zijn kleine bestandjes die op het apparaat opgeslagen kunnen worden. Ze zijn er in verschillende vormen. Sommige zijn nodig om een website te laten draaien, bijvoorbeeld om de bezoeker ingelogd te houden. Andere worden gebruikt om bezoekers online te volgen.CNIL heeft geconstateerd dat de websites van Facebook, Google en YouTube wel een knop hebben om cookies onmiddellijk te accepteren, maar dat er geen knop is om ze net zo makkelijk te weigeren.De techbedrijven moeten van de privacyautoriteit hun cookiebeleid in de komende drie maanden aanpassen. Doen ze dat niet op tijd, dan volgt er een dwangsom van 100.000 euro per dag. Google en Facebook hebben nog niet op de boetes gereageerd. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here