NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Video , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Donderdag 06 januari 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Schreeuwende man met fakkel opgepakt voor huis van D66-leider Kaag 05 januari 2022 22:32 05-01-22 22:32 Laatste update: 56 minuten geleden Update: 56 minuten geleden 50 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Een man die met een fakkel voor het huis van D66-leider Sigrid Kaag stond, is aangehouden. Dat bevestigt de partij woensdag. Er is aangifte gedaan. De man schreeuwde complotleuzen voor de deur van de politica, valt te zien op beelden op sociale media. Kaag zit thuis in isolatie, omdat ze in contact is geweest met iemand die met het coronavirus besmet is. Net als veel andere politici wordt de aanstaande minister van Financiën met enige regelmaat bedreigd en geïntimideerd.De man werd gefilmd door medestanders, die samen leuzen riepen. Op de beelden is te zien hoe de man aanbelde bij het huis en zelfs door het raam in de deur filmde.Volgens verschillende media zou de aangehouden man vorige maand ook zijn opgepakt toen hij langsging bij de woning van demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) in Rotterdam.De politie bevestigt de aanhouding en stelt dat er meerdere meldingen van overlast werden gedaan in de buurt. “Naderhand hebben we ook gezien dat er een livestream was op sociale media. Die heeft ook meegeholpen voor het in kaart brengen van wat er precies gebeurd is.”De man zou aan de hand van de livestreambeelden herkend zijn en daarna aangehouden. Of de verdachte inderdaad ook eerder bij minister De Jonge op de stoep stond, kon de politie nog niet zeggen. De zaak wordt nu verder onderzocht.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here