NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Woensdag 05 januari 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Internet in Kazachstan afgesloten terwijl volk protesteert tegen olieprijzen 05 januari 2022 14:26 05-01-22 14:26 Laatste update: een uur geleden Update: een uur geleden 66 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Inwoners van Kazachstan hebben woensdag geen toegang tot het internet, meldt monitor Netblocks. Dinsdag waren er al gedeeltelijke restricties en was het mobiele internet slecht toegankelijk. Uit een rapportage van Netblocks blijkt dat Kazachstan zich in een “nationale internetblack-out” bevindt. De gemeten netwerkconnectiviteit van het land daalde woensdag naar een nulpunt.Volgens Reuters lijkt het erop dat autoriteiten in het land ervoor hebben gezorgd dat het internet is afgesloten. Dinsdag was het mobiele internet voor een groot deel niet meer bereikbaar. Ook chatapps waren geblokkeerd.Het afsluiten van deze diensten gebeurt op een moment dat er vanwege stijgende olieprijzen veel rellen en protesten plaatsvinden in Kazachstan. Deze ongeregeldheden begonnen afgelopen weekend. In het land is inmiddels tot 19 januari de noodtoestand afgekondigd.Het gebeurt vaker dat internet in landen wordt afgesloten bij grootschalige rellen, vermoedelijk om te voorkomen dat meer acties worden georganiseerd. In Iran gebeurde hetzelfde in 2019, toen daar ook werd gedemonstreerd tegen stijgende olieprijzen. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here