NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Woensdag 05 januari 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Duitse toezichthouder zet stappen om moederbedrijf van Google aan te pakken 05 januari 2022 15:09 05-01-22 15:09 Laatste update: 56┬áminuten geleden Update: 56┬áminuten geleden 13 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , De Duitse toezichthouder Bundeskartellamt heeft Googles moederbedrijf Alphabet woensdag bestempeld als een bedrijf “van groot belang op alle markten”. Dit betekent dat de waakhond concurrentieverstorende activiteiten van de techgigant sneller kan aanpakken. De beslissing van het Bundeskartellamt is de eerste stap sinds de Duitse mededingingswet in januari 2021 is gewijzigd. Daardoor kan de autoriteit eerder optreden tegen met name grote technologiebedrijven.Bundeskartellamt-voorzitter Andreas Mundt spreekt van een “zeer belangrijke stap”, omdat de toezichthouder op basis van dit besluit nu actie kan ondernemen tegen specifieke concurrentiebeperkende praktijken van Google.De toezichthouder gaat onder meer intensiever kijken naar hoe het bedrijf persoonlijke gegevens verwerkt. Ook wordt onderzoek gedaan naar Google News Showcase, een dienst die in 2020 in Duitsland is ge├»ntroduceerd en waarmee uitgevers journalistieke inhoud prominenter online kunnen zetten.Google liet in een reactie weten er vertrouwen in te hebben dat het bedrijf aan de regels voldoet. “Voor zover veranderingen nodig zijn, zullen we constructief blijven samenwerken met het Bundeskartellamt om oplossingen te vinden, zodat klanten en bedrijven in Duitsland onze producten kunnen blijven gebruiken op manieren die voor hen nuttig zijn”, aldus een woordvoerder van Google. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here