NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Video , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Dinsdag 04 januari 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Premier Haïti: 'Ik overleefde moordaanslag' 04 januari 2022 01:16 04-01-22 01:16 Laatste update: een uur geleden Update: een uur geleden 0 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Nog geen zes maanden na de moord op de Haïtiaanse president Jovenel Moïse heeft de Haïtiaanse premier Ariel Henry zaterdag een aanslag op zijn leven overleefd, zegt hij in een interview met het Franse persbureau AFP. Eén persoon zou zijn omgekomen; twee anderen raakten gewond. Volg het nieuws rond Haïti VolgenOntvang een melding bij belangrijke ontwikkelingen De moordaanslag is volgens Henry gepleegd tijdens festiviteiten rond de viering van de Haïtiaanse onafhankelijkheid die 200 jaar geleden tot stand kwam. Bij de viering kwam het tot een confrontatie tussen de politie en gewapende groeperingen in Gonaïves, zo’n 150 kilometer ten noorden van de hoofdstad Port-au-Prince.De aanval op Nieuwjaarsdag was tegen hem persoonlijk gericht, zegt Henry. Voordat hij Gonaïves bezocht, was daar al veel verzet van burgers en gewapende bendes. “Ik wist dat het bezoek een risico was”, zegt Henry tegen AFP. Kogelinslag op voorruit gepantserd voertuig Op foto’s die het kantoor van Henry deelde met het persbureau is een kogelinslag te zien op de voorruit van zijn gepantserde voertuig. En op sociale media zijn foto’s geplaatst waarop te zien is dat de premier zijn auto probeert te bereiken, terwijl hij onder vuur wordt genomen.Armoede, natuurrampen en bendegeweld zorgen al jaren voor onrust op Haïti dat al twee jaar zonder functionerend parlement zit. En sinds de moord op president Moïse zijn de problemen alleen maar groter geworden.Enkele weken na de moord op de president werd Henry beëdigd. Hij heeft beloofd nieuwe verkiezingen uit te schrijven, maar een datum hiervoor is nog niet bepaald. Zie ook: Nieuwe premier Haïti belooft nieuwe verkiezingen en stabiliteit , Zie ook: Nieuwe premier Haïti belooft nieuwe verkiezingen en stabiliteit

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here