NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Video , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Dinsdag 04 januari 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Burgemeesters zijn erg bezorgd over opkomst zwaar illegaal vuurwerk 03 januari 2022 21:25 03-01-22 21:25 Laatste update: 5 uur geleden Update: 5 uur geleden 623 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , De 25 burgemeesters van het Veiligheidsberaad gaan met het nieuwe kabinet praten over de opkomst van zeer zwaar illegaal vuurwerk. Hoewel maar een relatief kleine groep mensen dit soort vuurwerk afsteekt, maken de burgemeesters zich hier erg veel zorgen over. Vooral omdat deze “bommen” ook richting hulpverleners en medemensen worden gegooid, zegt Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad en burgemeester van Nijmegen.De 25 voorzitters van de veiligheidsregio’s bespraken maandagavond het verloop van de jaarwisseling. Wegens de coronacrisis gold er een algeheel vuurwerkverbod. “Zwaar illegaal vuurwerk, zoals cobra’s en mortierbommen, is sowieso verboden, maar we constateren dat het steeds vaker opduikt. We moeten echt bespreken hoe dat aangepakt gaat worden, voordat het helemaal uit de hand loopt”, zegt Bruls.Volgens de burgemeesters is er dit jaar ondanks het vuurwerkverbod wel erg veel vuurwerk afgestoken, veel meer dan vorig jaar. Er is ook meer vuurwerk dan ooit in beslag genomen, maar dat roept de vraag op hoeveel vuurwerk er dan in omloop was, aldus Bruls.”We vinden dat het nieuwe kabinet een meerjarenstrategie moet vaststellen voor vuurwerk en de jaarwisseling. Als veel eerder in het jaar bekend is wat de regels zijn, is het voor handhavers ook makkelijker om voorbereidingen te treffen. En dan moeten de regels voor elke gemeente gelijk zijn.”Het Veiligheidsberaad wil dat er ook afspraken gemaakt worden met buurlanden België en Duitsland. “In Nederland zijn veel soorten siervuurwerk verboden, maar over de grens zijn die wel te koop. Dat maakt een vuurwerkverbod zeker in de grensstreek vrij lastig te handhaven. We moeten er paal en perk aan stellen”, vinden de burgemeesters. 79Nederland trekt zich weinig aan van vuurwerkverbod en knalt erop los

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here