NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Video , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Maandag 03 januari 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Vier agenten gewond en 30 aanhoudingen bij verboden betoging Museumplein 02 januari 2022 20:07 02-01-22 20:07 Laatste update: 7 uur geleden Update: 7 uur geleden 485 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , De politie heeft zondag in Amsterdam dertig aanhoudingen verricht tijdens een verboden demonstratie tegen het coronabeleid. Bij schermutselingen vlak bij het Museumplein zijn vier agenten gewond geraakt, meldt de politie. De agenten zijn gewond geraakt toen ter hoogte van de Paulus Potterstraat enkele demonstranten door een blokkade van agenten heen probeerden te breken. Bij deze actie is een politiehond ingezet om de agenten te ondersteunen.De aangehouden personen worden verdacht van verschillende strafbare feiten, waaronder verstoring van de openbare orde. Ook worden enkelen van hen verdacht van verboden wapenbezit, belediging en mishandeling.In de lezing van de politie zijn demonstranten eerst aangesproken en gewaarschuwd. Toen zij het Museumplein niet verlieten, heeft de politie de ME laten optreden. Ook zijn er paarden en politiehonden ingezet en hebben een aantal agenten geweld moeten gebruiken.Sinds het begin van de middag gold op Museumplein in Amsterdam een noodbevel. Dat houdt in dat niemand zich op het plein mag begeven. Zie ook: ME'ers blijven zondag paraat in Amsterdam om coronarellen te voorkomen Tweehonderd mensen mochten Amsterdam niet in Ongeveer tweehonderd personen mochten op basis van het noodbevel Amsterdam niet in. Hiertussen zaten meerdere leden van diverse Defend-groepen.Rond 12.30 uur stroomde het Museumplein toch vol met demonstranten. Nadat burgemeester Femke Halsema het noodbevel had afgegeven en de mobiele eenheid het plein zondagmiddag had schoongeveegd, liep een groot deel van de aanwezigen naar het Westerpark.Daar hield Forum voor Democratie de aftrap voor de campagne van de partij voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. In de loop van de middag liepen veel mensen weer terug naar het Museumplein.De gemeente Amsterdam schatte dat op het hoogtepunt van de drukte ongeveer tienduizend demonstranten aanwezig waren in de stad. 45ME treedt op tegen betogers verboden coronademonstratie in Amsterdam , Zie ook: ME'ers blijven zondag paraat in Amsterdam om coronarellen te voorkomen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here