NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Maandag 03 januari 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Twitter bant account van Republikeins congreslid om desinformatie coronavirus 03 januari 2022 07:15 03-01-22 07:15 Laatste update: een uur geleden Update: een uur geleden 338 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Het Amerikaanse congreslid Marjorie Taylor Greene heeft geen toegang meer tot haar persoonlijke Twitter-account. Het account werd geblokkeerd nadat ze herhaaldelijk misleidende informatie over het coronavirus had gedeeld. Dat bevestigt Twitter aan CNN. De tweet die ervoor zorgde dat het account werd geschorst, zou een misleidende grafiek bevatten die weergeeft hoeveel mensen aan coronavaccins overleden zouden zijn. In werkelijkheid zijn slechts zeer weinig overlijdens in de Verenigde Staten gelinkt aan een coronavaccin en wordt de prik door wetenschappers als extreem veilig en effectief gezien.Greene ging vaker de fout in op Twitter. Ze werd al eens tijdelijk geschorst vanwege het delen van desinformatie over het coronavirus. Ook plaatste ze complottheorieĆ«n en valse beweringen over de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2020.Het Republikeinse congreslid uit Georgia bereikte met haar persoonlijke account ruim 465.000 volgers. Ze heeft nog wel toegang tot haar zakelijke account, waarmee ze ruim 386.000 mensen bereikt.Greene zegt in een reactie dat Twitter een vijand van de Verenigde Staten is die de waarheid niet aankan. “Big tech kan de waarheid niet tegenhouden. Communistische Democraten kunnen de waarheid niet tegenhouden. Ik sta achter de waarheid en de mensen. We zullen dit overwinnen.”Twitter werkt sinds maart 2021 met een systeem dat mensen toestaat vier keer de fout in te gaan met het delen van desinformatie over het coronavirus. Per keer worden gebruikers steeds langer tijdelijk van het netwerk geschorst. De vijfde keer wordt het account permanent verbannen. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here