NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Video , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Zondag 02 januari 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Zuid-Koreaan steekt over naar Noord-Korea via zwaarbewaakte grens 02 januari 2022 06:56 02-01-22 06:56 Laatste update: 11 minuten geleden Update: 11 minuten geleden 0 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Een Zuid-Koreaan is de gedemilitariseerde zone die Noord- en Zuid-Korea van elkaar scheidt doorkruist en overgelopen naar Noord-Korea, meldt het Zuid-Koreaanse leger. Het is ongebruikelijk dat iemand van Zuid- naar Noord-Korea overloopt. Van het noorden naar het zuiden komt vaker voor, maar meestal vluchten Noord-Koreanen eerst naar China om vervolgens via weer een ander land naar Zuid-Korea te reizen.De gedemilitariseerde zone is een gevaarlijk gebied met veel landmijnen, dat aan beide kanten zwaar bewaakt wordt door soldaten. Het is in Zuid-Korea verboden de grens met Noord-Korea over te steken.Het Zuid-Koreaanse leger kan niet bevestigen of de persoon in kwestie nog in leven is. Het heeft de Noord-Koreanen via een militaire hotline op de hoogte gesteld van het incident.In 2020 werd een Zuid-Koreaanse overheidsmedewerker die van een schip was verdwenen doodgeschoten door het Noord-Koreaanse leger terwijl hij op een vlot in het water dreef. Zijn lichaam is daarna verbrand door de Noord-Koreaanse autoriteiten. De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft daar daarna zijn excuses voor aangeboden. 167Tien jaar Kim Jong-un: ‘Zijn regime is nog erger dan men zegt’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here