NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Zondag 02 januari 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Ruimtestation ISS blijft in gebruik tot 2030 02 januari 2022 09:32 02-01-22 09:32 Laatste update: 6 uur geleden Update: 6 uur geleden 125 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , De Amerikaanse regering heeft toegezegd dat het ruimtestation ISS in gebruik blijft tot 2030. Dat schrijft NASA-topman Bill Nelson in een blog. Eerder kreeg NASA toestemming om het ruimtestation te gebruiken tot 2024. “Het internationale ruimtestation is een baken van vreedzame internationale wetenschappelijke samenwerking en heeft de mensheid meer dan twintig jaar geholpen met enorme wetenschappelijke, educatieve en technologische ontwikkelingen”, schrijft Nelson, die blij is dat NASA haar werkzaamheden langer mag voortzetten op het ISS.De verlenging van de activiteiten tot 2030 helpt NASA “een goede overgang mogelijk te maken naar één of meerdere commerciële ruimtestations aan het eind van dit decennium”.Om de kosten te drukken vraagt de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie de private sector steeds vaker om hulp bij het ontwikkelen van raketten en ruimtevoertuigen en -stations. Bovendien kan NASA dan focussen op eigen ambitieuze doelen, zoals een bemande missie naar de planeet Mars.In december kende NASA omgerekend 367 miljoen euro toe aan drie bedrijven om ruimtestations en andere “commerciële bestemmingen” in de ruimte te maken. Het geld gaat naar Blue Origin van Jeff Bezos (130 miljoen dollar), Nanoracks (160 miljoen dollar) en Northrop Grumman (125,6 miljoen dollar). Axiom Space kreeg eerder al 140 miljoen dollar van NASA om aan een nieuw ruimtestation te werken. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here