NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Video , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Zaterdag 01 januari 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Nederland luidt 2022 in 01 januari 2022 00:00 01-01-22 00:00 Laatste update: een uur geleden Update: een uur geleden 3 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Nederland heeft om 0.00 uur op relatief sobere wijze het nieuwe jaar ingeluid. Vanwege de coronamaatregelen brengen de meeste mensen de jaarwisseling thuis of in kleine kring door. Ondanks het vuurwerkverbod waren er op talloze plekken flink wat knallen te horen en vuurpijlen te zien. Volg de laatste ontwikkelingen rond de jaarwisseling in ons liveblogIn het hele land werden in de laatste uren van het jaar vuurwerkknallen gehoord. Rond middernacht ging ook het nodige siervuurwerk de lucht in. De laatste dag van 2021 verliep overwegend rustig, al moesten de hulpdiensten in verschillende delen van het land optreden bij overlast.Duizenden mensen kwamen naar de Dam in Amsterdam om de jaarwisseling te vieren. De politie moest een deel van het plein leeg vegen, maar stelde dat de situatie onder controle was.In onder meer Den Haag en Lunteren (Gelderland) werden politieagenten en brandweerlieden bekogeld met vuurwerk. Enkele voertuigen gingen in vlammen op en ook was er schade door vuurwerk of brand aan enkele gebouwen.Onder meer in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Amersfoort, Rotterdam, Harderwijk, Veendendaal en Barendrecht ging auto’s in vlammen op. Ook werden veel brandjes gesticht in afvalcontainers en op straat.In Groningen, Enschede, Kollumerzwaag (Friesland) en Dinteloord (Noord-Brabant) moest de ME ingezet worden om hulpdiensten te beschermen en groepen mensen uit elkaar te drijven. Jaarwisseling in Nederland Ondanks het vuurwerverbod werden er veel harde knallen gehoord en kleurrijke lichtflitsen gezien in Nederland. © ANP Ook in Nijmegen ging er ondanks het verbod nog een hoop vuurwerk de lucht in. © ANP Veel mensen vieren vanwege de coronamaatregelen net als vorig jaar oud en nieuw thuis met een beperkt aantal mensen. © ANP Deze Rotterdammers vieren de jaarwisseling met sterretjes. © ANP In Amsterdam kwamen duizenden mensen bijeen om de jaarwisseling te vieren. Volgens de positie is de situatie onder controle. © ANP Hulpdiensten moesten op verschillende plekken toch in actie komen. In Lunteren ging onder meer een caravan in vlammen op. © ANP In Amsterdam verliep de jaarwisseling relatief rustig. © ANP Inwoners van de Overijsselse gemeente Wierden luiden het jaar uit met carbidschieten. Omdat dit niet onder vuurwerk valt, valt het ook niet onder het huidige landelijke vuurwerkverbod dat bij wijze van coronamaatregel is afgekondigd. © ANP Een oliebollenbakker in Haarlem heeft iets slims bedacht: een drive-through waar mensen in hun auto hun bestelling ontvangen. © ANP Friese dorpen aangemerkt als risicogebied Een aantal locaties in de Friese plaatsen Ferwert, Anjum en Marrum zijn aangemerkt als veiligheidsrisicogebied. Mensen die zich op straat begeven kunnen preventief gefouilleerd worden. Dit geldt tot morgen 09.45 uur. De politie ontving aanwijzingen dat er “ongeregeldheden en wanordelijkheden” zouden kunnen ontstaan, “zoals confrontaties tussen groepen, confrontatie met de politie, vernielingen, het afsteken van zwaar vuurwerk en vechtpartijen”.In de Friese dorpen was het in de nacht van donderdag op vrijdag ook al onrustig. In Anjum raakte toen een agent ernstig gewond nadat een man een stuk glas in zijn gezicht gooide. De ME moest meerdere charges uitvoeren om een groep van zo’n 150 relschoppers uit elkaar te drijven. 23Utrechter steekt flinke vuurwerkpot af om 2022 in te luiden

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here