Bekijk hier een beknopt verslag van de wedstrijd

Van Aert stoomt naar zijn 6e zege op rij

Wout van Aert, die voor de cross zijn trofee van Sportman van het Jaar in ontvangst mocht nemen, startte behoudend in Loenhout, waar Mathieu van der Poel ontbrak door rugproblemen.

Laurens Sweeck en Quinten Hermans namen het initiatief in de openingsronde en ook een bedrijvige Toon Aerts nestelde zich in de spits van de wedstrijd. De leider in het X²O-klassement ging vol voor de bonusseconden na de 1e ronde en moest dan even recupereren.

Van Aert keek aanvankelijk de kat uit de boom en pikte op het goeie moment zijn wagonnetje aan voorin. De koplopers kregen even later ook nog het gezelschap van Michael Vanthourenhout.

Die laatste deelde een eerste prikje uit, maar kreeg meteen lik op stuk van Van Aert. De Belgische kampioen schakelde een versnelling hoger en reed vlotjes weg van Vanthourenhout, die al snel berustte in de 2e plaats.

Van Aert reed onbedreigd naar zijn 6e overwinning op een rij, Vanthourenhout en Aerts flankeerden hem op het podium. Aerts verstevigt ook zijn 1e plaats in het klassement.

Van Aert: “Blij met de overwinning”

Geen ronkende start voor Wout van Aert vandaag, maar wel op een berekende manier naar de overwinning. “Ik ben blij met deze zege. Ik heb geprobeerd om ze zo zuinig mogelijk te behalen, want er stond vandaag toch wel veel wind”, vertelt Van Aert.

Dat de Belgische kampioen afwachtend startte, was dus een deel van zijn plannetje. “Er was toch een lang stuk dat de wind in het nadeel blies. Daarom wilde ik niet te snel alleen zitten, want dat zou me veel krachten gekost hebben. Ik heb geprobeerd om het verschil wat later te maken.”

“Toen Michael Vanthourenhout versnelde, heb ik even alles moeten geven om er weer bij te komen en dan heb ik ook meteen overgenomen. Voorlopig gaat het heel goed. Ik hoop de komende crossen nog goed door te komen, want het zijn er wel veel op korte tijd. En dan zal ik hopelijk op tijd hersteld zijn voor het BK.”

Rituitslag LoenhoutRituitslag Loenhout

    naam resultaat
1 Wout van Aert 56'15″
2 Michael Vanthourenhout 14″
3 Toon Aerts 27″
4 Corné van Kessel 40″
5 Laurens Sweeck 54″
6 Quinten Hermans 58″
7 Felipe Orts Lloret 1'04″
8 Tim Merlier 1'09″
9 Vincent Baestaens 1'17″
10 Toon Vandebosch 1'25″

Fase per fase

 1. 15 uur 57. Zes op een rij voor Van Aert. Wout van Aert wint! Het is zijn 6e zege in evenveel crossen, Michael Vanthourenhout en  Toon Aerts maken het podium vol. Aerts doet hier vandaag een prima zaak met het oog op het eindklassement. .

  Zes op een rij voor Van Aert

  Wout van Aert wint! Het is zijn 6e zege in evenveel crossen, Michael Vanthourenhout en  Toon Aerts maken het podium vol. Aerts doet hier vandaag een prima zaak met het oog op het eindklassement.

 2. 15 uur 55. Van Aert wipt een laatste keer over de balkjes en is bezig aan zijn laaste hectometers. .

  Van Aert wipt een laatste keer over de balkjes en is bezig aan zijn laaste hectometers.

 3. 15 uur 52. De kloof tussen nummer 2 Vanthourenhout en nummer 3 Aerts blijft toch aanzienlijk en bij Aerts lijkt het ook allemaal wat meer moeite te kosten nu. Zonder ongelukken ligt het podium vast. .

  De kloof tussen nummer 2 Vanthourenhout en nummer 3 Aerts blijft toch aanzienlijk en bij Aerts lijkt het ook allemaal wat meer moeite te kosten nu. Zonder ongelukken ligt het podium vast.

 4. Laatste ronde. Bij de laatste doortocht aan de finish heeft Van Aert 25 seconden voorsprong op Vanthourenhout, Aerts volgt nog 9 tellen later. Zit de tweede plaats er nog in voor hem? . 15 uur 48.

  Laatste ronde

  Bij de laatste doortocht aan de finish heeft Van Aert 25 seconden voorsprong op Vanthourenhout, Aerts volgt nog 9 tellen later. Zit de tweede plaats er nog in voor hem?

 5. 15 uur 44. Wout van Aert lijkt ook in Loenhout op weg naar de overwinning. Dat zou zijn 6e zege op evenveel crossen zijn. De kloof met eerste achtervolger Vanthourenhout bedraagt al bijna 20 seconden. .

  Wout van Aert lijkt ook in Loenhout op weg naar de overwinning. Dat zou zijn 6e zege op evenveel crossen zijn. De kloof met eerste achtervolger Vanthourenhout bedraagt al bijna 20 seconden.

 6. 15 uur 42. Van Aert voert de forcing, maar schuift weg.

  Van Aert voert de forcing, maar schuift weg

 7. 15 uur 40. Van Aert gaat solo. Ook voor Vanthourenhout gaat het nu te snel. Aan de balkjes moet hij een gaatje laten en bij de doortocht aan de finish komt Van Aert nu alleen door. Nog twee rondjes. .

  Van Aert gaat solo

  Ook voor Vanthourenhout gaat het nu te snel. Aan de balkjes moet hij een gaatje laten en bij de doortocht aan de finish komt Van Aert nu alleen door. Nog twee rondjes.

 8. 15 uur 38. En toen waren ze nog met twee. Van Aert en Vanthourenhout jassen nu toch flink door en dat heeft zo zijn gevolgen. Hermans en Sweeck hebben de rol moeten lossen en volgen al op meer dan 10 seconden. .

  En toen waren ze nog met twee

  Van Aert en Vanthourenhout jassen nu toch flink door en dat heeft zo zijn gevolgen. Hermans en Sweeck hebben de rol moeten lossen en volgen al op meer dan 10 seconden.

 9. 15 uur 36. In de kopgroep lijkt het tempo wat gezakt te zijn. Aerts en Van Kessel komen dichter en Vanthourenhout probeert het hazenpad te kiezen. Van Aert springt in geen tijd naar zijn wiel. .

  In de kopgroep lijkt het tempo wat gezakt te zijn. Aerts en Van Kessel komen dichter en Vanthourenhout probeert het hazenpad te kiezen. Van Aert springt in geen tijd naar zijn wiel.

 10. Ook Michael Vanthourenhout is vooraan komen aansluiten. 15 uur 34.

  Ook Michael Vanthourenhout is vooraan komen aansluiten

 11. 15 uur 32. Het kopkwartet heeft ruim een wasbord voorsprong op Aerts en Van Kessel. In de spits van de wedstrijd heeft Van Aert zich opnieuw op kop gezet. .

  Het kopkwartet heeft ruim een wasbord voorsprong op Aerts en Van Kessel. In de spits van de wedstrijd heeft Van Aert zich opnieuw op kop gezet.

 12. 15 uur 30. Vanthourenhout sluit aan. Voorin heeft Laurens Sweeck het gezelschap gekregen van zijn ploegmakker Michael Vanthourenhout. We zitten nu met 4 leiders. .

  Vanthourenhout sluit aan

  Voorin heeft Laurens Sweeck het gezelschap gekregen van zijn ploegmakker Michael Vanthourenhout. We zitten nu met 4 leiders.

 13. Van Aert kan/wil nog niet weg bij Hermans en Sweeck. 15 uur 28.

  Van Aert kan/wil nog niet weg bij Hermans en Sweeck

 14. 15 uur 27. Van Aert moet zo nu en dan toch eens een voetje aan de grond zetten. “Het loopt zeker niet vlekkeloos”, stelt commentator Michel Wuyts vast. .

  Van Aert moet zo nu en dan toch eens een voetje aan de grond zetten. “Het loopt zeker niet vlekkeloos”, stelt commentator Michel Wuyts vast.

 15. 15 uur 25. Toon Aerts krijgt opnieuw een beetje hoop en goesting. Hij ziet de koplopers rijden. Paul Herygers.

  Toon Aerts krijgt opnieuw een beetje hoop en goesting. Hij ziet de koplopers rijden.
  Paul Herygers

 16. 15 uur 23. Aan de balkjes nestelen Hermans en Sweeck zich toch weer in het wiel van Van Aert, die aan de streep Hermans naar de koppositie dwingt. .

  Aan de balkjes nestelen Hermans en Sweeck zich toch weer in het wiel van Van Aert, die aan de streep Hermans naar de koppositie dwingt.

 17. 15 uur 20. In de spits van de wedstrijd lijken Hermans en Sweeck het steeds lastiger te krijgen met het tempo van Van Aert, die op kousenvoeten wegsluipt. .

  In de spits van de wedstrijd lijken Hermans en Sweeck het steeds lastiger te krijgen met het tempo van Van Aert, die op kousenvoeten wegsluipt.

 18. Wout van Aert verschijnt aan het front. 15 uur 19.

  Wout van Aert verschijnt aan het front

 19. 15 uur 19. Iserbyt wordt opgehouden. In de materiaalzone haken enkele renners in elkaar. Eli Iserbyt is een van de gedupeerden en makt wat misbaar. .

  Iserbyt wordt opgehouden

  In de materiaalzone haken enkele renners in elkaar. Eli Iserbyt is een van de gedupeerden en makt wat misbaar.

 20. 15 uur 19. Iserbyt wordt opgehouden in de materiaalpost en maakt misbaar.

  Iserbyt wordt opgehouden in de materiaalpost en maakt misbaar

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here