NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Vrijdag 31 december 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Beveiligingslek bij SEGA gaf toegang tot data van 250.000 forumleden 31 december 2021 08:24 31-12-21 08:24 Laatste update: 44 minuten geleden Update: 44 minuten geleden 1 NUjij-reactie reactie Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Gevoelige bestanden van game-uitgever SEGA waren opgeslagen in een publiek toegankelijke server, ontdekte onderzoekers van VPNGids.nl. Daardoor kregen onderzoekers onder meer toegang tot data van 250.000 leden van het Football Manager-forum. Onder de gebruikersgegevens waren onder meer IP-adressen en e-mailadressen. Onderzoekers kwamen erachter dat ze mails konden versturen vanuit het officiële mailaccount van Football Manager. Een kwaadwillende zou zich zo bijvoorbeeld voor kunnen doen als uitgever van de voetbalgame om mensen meer gegevens of geld afhandig te maken.Het is niet bekend hoeveel Nederlandse gebruikersgegevens binnen het lek beschikbaar waren. VPNGids.nl schrijft dat er geen aanwijzingen zijn gevonden dat het lek daadwerkelijk is misbruikt.Onderzoekers kregen ook toegang tot verschillende websites. Zo was het mogelijk om bestanden te uploaden en aanpassingen te maken op de website van SEGA. Ook andere domeinen van games als Sonic The Hedgehog en Bayonetta waren toegankelijk.SEGA werd direct nadat de kwetsbaarheden werden gevonden op de hoogte gebracht. Inmiddels zijn de meeste kwetsbaarheden verholpen. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here