NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Donderdag 30 december 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Noorse uitgever kan slechts deel van kranten drukken na cyberaanval 30 december 2021 09:46 30-12-21 09:46 Laatste update: 53┬áminuten geleden Update: 53┬áminuten geleden 20 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , De Noorse uitgever Amedia heeft deze week te maken met een cyberaanval, waardoor niet alle 78 lokale kranten gedrukt kunnen worden. Dat meldt de uitgever op zijn website. Het gaat om een ransomwareaanval, waarbij computersystemen zijn gegijzeld en criminelen om losgeld vragen. De aanval vond dinsdag plaats, waardoor er woensdag helemaal geen kranten geprint konden worden. Donderdag zijn van twintig titels kranten gedrukt, maar voor de rest was dat nog onmogelijk. Amedia zegt hard te werken om vrijdag met een oplossing voor klanten te komen.Amedia is de grootste uitgever van lokaal nieuws in Noorwegen. Volgens de recentste cijfers bereikt het bedrijf dagelijks zo’n 2 miljoen lezers, onder wie 660.000 betalende abonnees.Het is onduidelijk wie er achter de aanval zit. Wel is een bericht waarin om losgeld wordt gevraagd achtergelaten in de systemen. Het is niet bekend om wat voor bedrag er wordt gevraagd, maar Amedia zegt niet van plan te zijn om te betalen.Bij de aanval zijn computersystemen aangevallen waarin ook persoonsgegevens stonden. Daarbij gaat het om namen, adressen en mobiele telefoonnummers van klanten, schrijft Amedia. Het is niet bekend of er misbruik is gemaakt van de informatie; dat wordt onderzocht. Later zal het bedrijf betrokkenen informeren.Het bedrijf heeft aangifte gedaan bij de politie, die de zaak onderzoekt. Amedia hoopt toegang te krijgen tot back-ups van de systemen. Er zijn volgens de uitgever experts ingeschakeld. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here