NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Video , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Donderdag 30 december 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Ministerposten verdeeld, nieuw kabinet gaat op 10 januari van start 30 december 2021 10:53 30-12-21 10:53 Laatste update: 33 minuten geleden Update: 33 minuten geleden 1.1K NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Alle ministerposten voor het nieuwe kabinet zijn verdeeld, laat demissionair premier Mark Rutte donderdag weten. Op 8 januari gaat Rutte langs bij koning Willem-Alexander om hem te informeren. Twee dagen later zou de beëdiging moeten plaatsvinden. Het lijkt erop dat D66-leider Sigrid Kaag minister van Financiën wordt. Die post is geclaimd door D66 en RTL Nieuws schrijft dat de fractievoorzitter deze taak zelf gaat uitvoeren.CDA-leider Wopke Hoekstra keert dus niet terug in zijn rol als minister van Financiën. Zijn partij levert wél de minister van Buitenlandse Zaken. Ook CDA’er Hugo de Jonge, de huidige demissionaire minister van Volksgezondheid, wordt vervangen: zijn taken worden overgenomen door een afgevaardigde van D66.Het stikstofdossier – waarvoor een nieuwe ministerrol in het leven is geroepen – komt in handen van de VVD. De kersverse minister van Klimaat en Energie wordt geleverd door D66, terwijl de portefeuille Sociale Zaken en Werkgelegenheid naar het CDA gaat.Op 2 januari wordt duidelijk welke politici een gooi naar de ministersposten doen. Premier Rutte voert van 3 tot en met 6 januari gesprekken met hen, waarna hij twee dagen later zijn eindverslag aanbiedt aan de voorzitter van de Tweede Kamer. Daarna informeert hij koning Willem-Alexander over de gemaakte keuzes. Op 10 januari zou de beëdiging moeten plaatsvinden en de traditionele bordesfoto gemaakt moeten worden. Deze bewindspersonen levert VVD: Minister-president en minister van Algemene Zaken Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Minister van Justitie en Veiligheid Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Minister voor Primair- en Voortgezet Onderwijs Staatssecretaris Toeslagen en Douane Staatssecretaris van Defensie Minister van Infrastructuur en Waterstaat Minister van Economische Zaken en Klimaat Minister voor Natuur en Stikstof Minister voor Langdurige Zorg en Sport Deze bewindspersonen levert D66: Minister van Financiën Minister van Defensie Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Minister voor Rechtsbescherming Minister voor Klimaat en Energie Staatssecretaris Koninkrijksrelaties en Digitalisering Staatssecretaris Mijnbouw Staatssecretaris Cultuur en Media Deze bewindspersonen levert CDA: Minister van Buitenlandse Zaken Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Staatssecretaris Fiscaliteit Deze bewindspersonen levert de ChristenUnie Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen Staatssecretaris Jeugd en Preventie

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here