NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Video , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Donderdag 30 december 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Coronablog Kappers demonstreren met cake en poppen voor meer coronasteun 26 november 2021 10:57 26-11-21 10:57 Laatste update: 9 minuten geleden Update: 9 minuten geleden 27.6K NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Blijf hier op de hoogte van het laatste coronanieuws uit binnen- en buitenland.Kappers demonstreren met cake en poppen voor meer coronasteunNaar schatting meer dan 2000 kappers in Nederland demonstreren donderdag voor meer compensatie voor de verplichte coronasluiting. In ruim 120 gemeenten zijn acties aangemeld. Daar delen kappers bijvoorbeeld koffie met cake of oliebollen uit voor hun salon. Andere kappers doen mee met posters op de ramen of ludieke foto’s van naakte etalagepoppen in hun zaak en honden die geknipt worden op de kappersstoel. Met hun actie willen kappers aandacht vragen voor de financiële problemen in de branche. De coronasteun van de overheid is volgens hen onvoldoende. Voor kleine zelfstandige thuiskappers is er nu bijvoorbeeld alleen steun als ze geen partner hebben die meer inkomen heeft dan 1500 euro per maand. Ook zijn er grotere salons die moeite hebben om de crisis door te komen, omdat de overheid niet alle misgelopen omzet vergoedt. Daarbij speelt mee dat kappers eerder tijdens de pandemie ook al lange tijd niet konden knippen. Dat heeft kappers toen al veel geld gekost.een paar seconden geledenKopenhagen breekt Europees record met aantal positieve testsDenemarken is de grootste brandhaard voor het coronavirus in Europa. In Spanje neemt het aantal positieve tests razendsnel toe. In Nederland is voorlopig nog een daling te zien, maar het hele land blijft voor de zevende week op rij donkerrood. Dat is de hoogste waarschuwingskleur.De Deense hoofdstad Kopenhagen voert de ranglijst van de Europese gezondheidsdienst ECDC aan. In de afgelopen twee weken zijn daar 74.401 inwoners positief getest. Omgerekend komt dat neer op 4030 gevallen op elke 100.000 mensen, oftewel één op elke 25 inwoners.Kopenhagen vestigt daarmee een nieuw Europees record. In augustus had het Franse overzeese gebiedsdeel Guadeloupe 3983 positieve tests op elke 100.000 mensen.De snelste stijgers van Europa zijn de Spaanse regio’s Extremadura en Castilië-La Mancha. Daar nam het aantal positieve tests ten opzichte van vorige week met 180 procent toe. In de hoofdstad Madrid was de stijging zo’n 160 procent, net als in Malta.een paar seconden geleden95Hoe een coronavaccin wordt aangepast aan een nieuwe varianteen paar seconden geledeneen paar seconden geledenOok Dest en twee anderen besmet bij door coronavirus geteisterd FC BarcelonaOpnieuw zijn spelers van FC Barcelona besmet met het coronavirus. Sergiño Dest, Philippe Coutinho en Abde Ezzalzouli zijn positief getest, wat het aantal besmette spelers bij de Spaanse topclub op tien brengt.Woensdag werd al bekend dat Ousmane Dembélé, Samuel Umtiti en Gavi het virus opgelopen hebben en eerder leverden coronatests bij Clément Lenglet, Dani Alves, Jordi Alba en Alejandro Balde al een positieve uitslag op. Voor het treffen van zondag bij Real Mallorca heeft Barcelona slechts 7 A-spelers, waaronder Frenkie en Luuk de Jong, beschikbaar. Madrid kampt ook met coronaBarcelona is niet de enige Spaanse topclub die met een corona-uitbraak kampt. Atlético, dat zondag Rayo Vallecano ontvangt, meldt donderdag dat coach Diego Simeone en Koke, Antoine Griezmann, Héctor Herrera en João Félix besmet zijn.Dinsdag maakte Real Madrid bekend dat Thibaut Courtois, Eduardo Camavinga, Federico Valverde en Vinícius Júnior het virus hebben. Bij ‘De Koninklijke’ waren recent ook acht andere spelers besmet, maar zij zijn weer hersteld.een paar seconden geledenStudie toont aan dat boosterprik met Janssen-vaccin voor minder opnames zorgtEen onderzoek toont aan dat een boosterprik met het coronavaccin van het Nederlandse Janssen na een besmetting met de omikronvariant van het virus goed tegen ziekenopname beschermt. Die bescherming loopt bovendien op in de eerste periode na de prik.Dat komt naar voren uit een grote Zuid-Afrikaanse studie, die nog niet is beoordeeld door andere wetenschappers.Onderzoeksorganisatie South African Medical Research Council (SAMRC) keek naar ziekenhuisopnames in november en december. Ze vergeleek de medische gegevens van bijna 70.000 zorgverleners die waren ingeënt met het Janssen-vaccin (waarvan een enkele prik geldt als volledige vaccinatie) met die van ongevaccineerde patiënten.Lees hier meer.een paar seconden geledenMensen geboren in 1985 of 1986 kunnen boosterprik plannenMensen die in 1985 of 1986 geboren zijn, kunnen vanaf 11.00 een afspraak voor een zogeheten boosterprik maken. Deze prik moet hun afweer tegen het coronavirus oppeppen en verlengen.De groep met 1985 of 1986 als geboortejaar kan een afspraak maken via de website. Ze hoeven niet te wachten tot ze de schriftelijke uitnodiging hiervoor hebben ontvangen. De prik wordt gezet door de GGD.een paar seconden geledenAmsterdam verbiedt coronademonstratie uit angst voor geweldDe gemeente Amsterdam verbiedt de coronademonstratie die voor zondag stond gepland. Burgemeester Femke Halsema, de politie en het Openbaar Ministerie (OM) zijn tot dit besluit gekomen, omdat de organisatie volgens de driehoek weigert mee te werken aan een veilig verloop van de demonstratie.De demonstratieorganisatie verwacht 25.000 deelnemers, Amsterdam wil hoogstens 3.500 mensen toelaten. Daarnaast is de lokale driehoek bang voor geweld. “Omdat de politie sterke aanwijzingen heeft dat personen en groepen op ongeregeldheden uit zijn en daarbij bereid zijn geweld te gebruiken, moeten we de demonstratie verbieden.”Lees hier meer.een paar seconden geleden5 uur geledenLL Cool J heeft corona en zegt nieuwjaarsoptreden afRapper LL Cool J is met het coronavirus besmet geraakt en heeft het optreden afgezegd dat hij zou verzorgen voor Dick Clark’s New Year’s Rockin’ Eve with Ryan Seacrest 2022 in New York. Het gaat om de vijftigste editie van het evenement, dat extra groots gevierd zou worden. Nu LL Cool J er niet bij kan zijn, moet tv-zender ABC de special aanpassen, meldt Variety.”Ik weet dat ik miljoenen fans teleurstel, maar ik ben positief getest. En daardoor kan ik niet meer optreden. Ik had er heel veel zin in en was er helemaal klaar voor, maar helaas is de situatie nu anders. Ik wens iedereen een heel gelukkig en gezond 2022 toe”, aldus LL Cool J.5 uur geledenEerste besmetting met omikronvariant op Bonaire vastgesteldOp Bonaire is de eerste besmetting met de omikronvariant van het virus vastgesteld, liet arts Michael Mercuur woensdag weten namens de overheid van het eiland. Hij verwacht dat het aantal nieuwe besmettingen in de komende periode snel zal stijgen, mede vanwege de vele bezoekers die rond Kerst naar het eiland kwamen.Onlangs zijn zestig monsters voor onderzoek naar Aruba gestuurd, zei de arts. In zeventien gevallen ging het om de omikronvariant. De meeste mensen zijn in het buitenland besmet geraakt, terwijl een kleiner aantal het virus op het eiland zelf heeft opgelopen.Bonaire telde woensdag 129 actieve coronagevallen. Van de 74 binnengekomen testresultaten waren er 32 positief. In 7 gevallen ging het om bezoekers uit het buitenland. Eerder was de nieuwe variant van het coronavirus al aangetroffen op Curaçao en Aruba. Beide landen telden woensdag een recordaantal besmettingen: 555 op Curaçao en 667 op Aruba.gisteren om 21:37Belgische cultuursector weer open na uitspraak Raad van StateBelgische theaters, concertzalen en bioscopen mogen de deuren weer openen en maximaal tweehonderd bezoekers ontvangen. Dat bevestigde het Overlegcomité van Belgische regeringen nadat de Raad van State een dag eerder een streep door de sluiting van de cultuursector had gehaald.België had culturele instellingen gesloten om een verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De maatregel was sinds Tweede Kerstdag van kracht. Maar de Raad van State oordeelde dinsdag dat het beleid disproportioneel is. Er zou onvoldoende zijn gemotiveerd waarom het bezoeken van culturele voorstellen een gevaar voor de volksgezondheid zou zijn.gisteren om 21:27Hugo de Jonge heeft boosterprik gehaaldDemissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) heeft een boosterprik gehaald. Via Twitter bedankt hij de betrokkenen voor hun inzet en roept hij mensen op de prik te halen.De booster-operatie is op stoom dankzij de inzet van velen. Heel veel dank daarvoor. 🙏 En als je aan de beurt bent: haal die #oppepprik, je hebt hem nodig! 💉💪 AvatarAuteurHugo de JongeMoment van plaatsen19:54 – 29 december 2021gisteren om 21:26Antwerpse winkeliers en horeca zijn blij met NederlandersAntwerpse winkeliers en horecaondernemers zijn blij met de massale komst van Nederlandse klanten vlak voor het einde van een economisch desastreus coronajaar, zeggen ze tegen VRT NWS. Over het algemeen denken winkeliers en horeca-uitbaters door de lockdown in Nederland een hogere omzet te boeken.VZW Groenplaats, een vereniging van horecaondernemers in het centrum van Antwerpen, stelt dat de Nederlanders “de eindejaarsomzet hebben gered”. “Sinds de Nederlanders hierheen zijn gekomen, halen we weer normale omzetten”, zei voorzitter Vincent Schietekat tegen de Vlaamse omroep.Volgens hem zijn de Nederlandse bezoekers ook niet krenterig. “We kijken naar de cijfers van 2019, van voor corona dus. Het is echt sinds de Nederlanders hierheen zijn gekomen, dat we díé omzetten weer halen, ondanks het feit dat de horeca nog altijd al om 23.00 uur dicht moet. Op dit moment zorgen Nederlanders gemakkelijk voor 20 tot 30 procent van onze omzet, denk ik.”gisteren om 21:26Terug omhoog

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here