NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Video , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Woensdag 29 december 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Langere treinen en files tussen Nederland en België vanwege drukte 29 december 2021 14:07 29-12-21 14:07 Laatste update: 35 seconden geleden Update: 35 seconden geleden 0 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , De Belgische spoorwegmaatschappij NMBS heeft vanwege drukte meerdere treinen die tussen Nederland en België rijden verlengd. Op de snelwegen richting België stonden woensdagochtend meerdere files en de NS raadde reizigers af richting het land af te reizen. De treinen tussen Roosendaal en het Belgische Puurs hebben daardoor een dubbele capaciteit. De NMBS doet dit vanwege de drukte door Nederlanders die naar België gaan. De langere treinen blijven rijden zolang dat nodig is.Veel Nederlanders brengen deze dagen een bezoekje aan de zuiderburen. Ze gaan een dagje winkelen, wat in eigen land door de lockdown niet kan.De NS raadde reizigers woensdagochtend af om de trein naar België te pakken, tenzij het echt noodzakelijk is. Het spoorbedrijf waarschuwde voor de drukte, waardoor het onmogelijk is voldoende afstand te houden. De oproep geldt tot zondagavond.Ook op de weg is het weer erg druk. Zo stonden er ‘s ochtends meerdere files op snelwegen richting België. In de binnenstad van Antwerpen zijn veel parkeerplaatsen vol. De autoriteiten vragen automobilisten om te parkeren buiten de stad en dan met het openbaar vervoer verder te gaan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here