NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Woensdag 29 december 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , James Webb-ruimtetelescoop gaat waarschijnlijk langer mee dan verwacht 29 december 2021 18:18 29-12-21 18:18 Laatste update: een uur geleden Update: een uur geleden 49 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , De James Webb-ruimtetelescoop die op Eerste Kerstdag werd gelanceerd en onderweg is naar zijn bestemming, zal waarschijnlijk langer meegaan dan verwacht. Dat komt doordat er minder brandstof nodig is voor koerscorrecties, meldt de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA woensdag. NASA had verwacht dat de telescoop meer brandstof moest gebruiken om op koers te komen voor zijn bestemming, maar de lancering bracht het apparaat al strak op koers. Daardoor blijft er meer brandstof over die de levensduur van de telescoop uiteindelijk kan verlengen.Met de telescoop zal worden gezocht naar zeer oud licht van sterren en sterrenstelsels die net na de oerknal zijn ontstaan. Ook onderzoekt de telescoop hoe de atmosfeer van planeten buiten ons zonnestelsel eruitziet, wat belangrijk is voor het vinden van eventuele sporen van leven.De missie van de James Webb-telescoop duurt in principe vijf jaar, maar eerder werd bekend dat hij tot tien jaar verlengd zou kunnen worden, als alles naar behoren zou blijven werken. Nu denkt NASA dat de telescoop mogelijk nog langer dan tien jaar wetenschappelijke metingen kan doen.De telescoop gebruikt niet alleen brandstof om koerscorrecties toe te passen, maar ook om belangrijke functies voor de missie uit te voeren. Met behulp van de brandstof kan de telescoop bijvoorbeeld de juiste kant op gericht blijven.Toch worden de komende maanden nog spannend, omdat de telescoop zichzelf in de ruimte moet uitvouwen. “Dat wordt het ingewikkeldste wat we ooit hebben gedaan”, zei NASA-technicus Mike Menzel eerder over dat proces, waarbij veel fout kan gaan. De eerste stappen zijn geslaagd, maar het duurt nog zo’n zes maanden voordat de telescoop helemaal klaar is voor gebruik. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here