,

“De coronapandemie confronteerde ook PostNL met uitzonderlijke omstandigheden,” aldus de toezichthouder. Zo waren er veel medewerkers ziek en kon er niet efficiënt gewerkt worden door de anderhalvemeterregel.

Verjaardagskaart

Het is vervelend als de verjaardagskaart voor tante Janny door een langzame postbode pas na het feest bezorgd wordt. De wet stelt daarom eisen aan de bezorgtijd die PostNL mag hanteren. Minimaal 95 procent van de niet-essentiële brievenbuspost moet binnen één bezorgdag bij de ontvanger op de deurmat liggen. In 2020 kwam dit uit op 94,3 procent. 

Belangrijke brieven (rouwpost en medische brieven) werden overigens wel op tijd bezorgd. PostNL moet deze ook op maandag bezorgen. 96,8 Procent hiervan werd op tijd bezorgd. 

,

Brievenbus

Verder voldeed PostNL vorig jaar ook aan de regels dat alle diensten van het postbedrijf voor 95 procent van de inwoners van Nederland binnen een straal van 5 kilometer beschikbaar zijn. Zo moet er binnen die afstand een rode brievenbus zijn om je brieven te posten.

Voor dorpen met meer dan 5000 inwoners geldt dat voor minstens 85 procent van de inwoners de dienstverlening binnen 5 kilometer beschikbaar moet zijn. Ook daar voldoet PostNL aan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here