NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Woensdag 29 december 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Amazon-speaker gaf tienjarig meisje opdracht munt in stopcontact te steken 28 december 2021 13:53 28-12-21 13:53 Laatste update: 7 uur geleden Update: 7 uur geleden 496 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Amazon heeft zijn stemassistent Alexa geüpdatet nadat die een tienjarig meisje een levensgevaarlijke opdracht had gegeven, schrijft BBC News. “Steek een telefoonlader half in het stopcontact en houd dan een munt tegen de uitstekende pinnen”, zei de speaker. De moeder van het meisje zegt dat zij samen met haar dochter opdrachten aan het doen was. “Dingen zoals liggen en omdraaien terwijl je een schoen op je voet houdt”, schrijft ze op Twitter. “Dat was een opdracht van een gymleraar op YouTube. Toen zocht ze iets anders om te doen.”Nadat ze een Amazon Echo-speaker om een nieuwe opdracht had gevraagd, kwam de spraakassistent met de gevaarlijke uitdaging. De speaker had die opdracht “gevonden op het web”. Voordat de dochter überhaupt iets kon doen, greep de moeder in.De opdracht staat bekend als ‘the penny challenge’ en dook ongeveer een jaar geleden op op socialemediaplatforms als TikTok. Het is zeer gevaarlijk om de opdracht uit te voeren, doordat het muntje elektriciteit geleidt. Dat kan leiden tot schokken, brand en andere schade.Amazon zegt tegen BBC News dat Alexa van een update is voorzien, zodat de spraakassistent gebruikers dit soort dingen voortaan niet meer aanraadt. “Alexa is ontworpen om klanten accurate, relevante en behulpzame informatie te bieden”, zegt het bedrijf. “Zodra we op de hoogte waren van deze fout, hebben we direct actie ondernomen.” , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here