NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Dinsdag 28 december 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Schadebedrag datingfraude stijgt naar gemiddeld 30.000 euro per persoon 28 december 2021 07:03 28-12-21 07:03 Laatste update: 12 minuten geleden Update: 12 minuten geleden 10 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Slachtoffers van datingfraude in Nederland verliezen gemiddeld 30.000 euro, meldt het AD dinsdag op basis van cijfers van de Fraudehelpdesk. Dat bedrag is een stuk hoger dan vorig jaar. Er waren dit jaar 544 meldingen van datingfraude; 218 mensen werden voor bijna 7 miljoen opgelicht. Gemiddeld waren deze slachtoffers 30.000 euro kwijt. In voorgaande jaren lag dat bedrag een stuk lager. Vorig jaar ging het bijvoorbeeld om gemiddeld 17.000 euro, al waren dat wel cijfers over de eerste tien maanden van het jaar.Bij datingfraude neemt een oplichter de identiteit van een ideale partner aan om nietsvermoedende online daters op te lichten. Vroeg of laat vraagt de oplichter om geld. Dit bedrag ziet het slachtoffer echter nooit meer terug.Volgens de Fraudehelpdesk gaan oplichters op datingsites steeds geraffineerder te werk. Ze gebruiken fakefilmpjes en prijzen nepbeleggingen aan.Bij twijfel is het verstandig om bijvoorbeeld via Google Reverse Image Search te controleren of profielfoto’s en toegestuurde foto’s nog ergens anders op het internet voorkomen. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here