NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Video , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Dinsdag 28 december 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Omikronvariant dominant in Nederland, deels door grote aantallen in Amsterdam 28 december 2021 14:58 28-12-21 14:58 Laatste update: 31 minuten geleden Update: 31 minuten geleden 787 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , De omikronvariant is officieel dominant in Nederland. Dat wil zeggen dat de meeste mensen die nu besmet raken deze nieuwe, besmettelijkere coronavirusvariant oplopen. Hoewel de coronacijfers in de afgelopen week verder zijn gedaald, moeten we volgens het RIVM toch voorzichtig blijven. Volg dit onderwerp VolgenOntvang meldingen bij belangrijk nieuws over het coronavirus “De lockdown die eind december van start is gegaan, moet bijdragen aan het beperken van de verwachte extra druk op de zorg”, aldus het gezondheidsinstituut.De uitspraken kunnen in het licht van de dalende coronacijfers opmerkelijk lijken. In de afgelopen week nam bijvoorbeeld het aantal nieuwe positieve tests met 11 procent af naar 84.398. Ook het aantal ziekenhuisopnames (1.063) en het aantal ic-opnames (191) daalden met ruim een kwart ten opzichte van de voorgaande week. Bovendien zijn in de afgelopen week minder mensen in Nederland aan COVID-19 overleden: 272, tegenover 322.Daarmee meldt het RIVM al de vierde daling van de weekcijfers op rij. Een belangrijke kanttekening is dat de omikronvariant in deze periode nog niet bij veel personen is aangetroffen. De virusvariant, die zich makkelijker kan verspreiden dan eerdere varianten, was toen nog in opkomst.Maar vanaf het moment dat de omikronvariant dominant is, zal het aantal nieuwe besmettingen juist weer oplopen, zo luidt een eerdere uitleg van het instituut. De vaccins werken volgens de experts “beduidend minder goed” bij een infectie met de omikronvariant. Na een boosterprik neemt de bescherming weer toe. Zie ook: Omikron wordt 'dominant': dit betekent het en dit gebeurt er met de deltavariant Amsterdam loopt voor op Nederland en ziet aantal besmettingen snel stijgen Een RIVM-woordvoerder licht die verwachting toe aan de hand van de situatie in Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland. Die regio loopt volgens hem voor op de rest van Nederland, doordat de omikronvariant er al langer dominant is.En wat blijkt: in die veiligheidsregio worden relatief de meeste besmettingen van het land gemeld. Gemiddeld testten 481 van elke 100.000 inwoners van Nederland positief op het coronavirus. In Amsterdam-Amstelland gaat het om bijna 627 op elke 100.000 inwoners.In slechts 6 van de andere 24 veiligheidsregio’s worden meer dan 500 positieve tests per 100.000 inwoners afgenomen, oftewel: Amsterdam krikt het gemiddelde aantal positieve tests al flink op.Het RIVM verwacht dat ook in de rest van Nederland het aantal positieve tests de komende tijd zal toenemen. Dat leidt op den duur tot extra ziekenhuisopnames. Hoewel het er nu door de cijfers dus rooskleurig uitziet, komt daar volgens de deskundigen snel verandering in. “Het wordt spannend.” 159Dit doen andere landen tegen de opmars van de omikronvariant Andere coronacijfers uit de weekupdate van het RIVM: Minder mensen lieten zich testen: 346.000, tegenover 380.000 in de voorgaande week. Het percentage positieve tests daalde van 23,9 procent naar 23,4 procent. Het reproductiegetal (R) steeg van 0,88 naar 0,90. Dat is de R-waarde van twee weken geleden. Zolang de R onder de 1 ligt, neemt het aantal nieuwe besmettingen af. , Zie ook: Omikron wordt 'dominant': dit betekent het en dit gebeurt er met de deltavariant

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here