NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Video , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Maandag 27 december 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Ondanks lockdown vorige week 142.000 afspraken bij Testen voor Toegang 27 december 2021 17:10 27-12-21 17:10 Laatste update: 30 minuten geleden Update: 30 minuten geleden 228 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Hoewel sinds zondag 19 december een lockdown van kracht is en vrijwel alle locaties waar je een coronapas voor nodig hebt dicht zijn, hebben vorige week ongeveer 142.000 mensen een afspraak bij Testen voor Toegang gemaakt. Dat laat Stichting Open Nederland (SON), de organisatie achter Testen voor Toegang, maandag aan NU.nl weten. Het gaat om een forse daling ten opzichte van de week ervoor, toen nog 273.000 afspraken werden gemaakt. Vanwege de lockdown had SON de daling zien aankomen, zegt een woordvoerder.In de cijfers zitten de afspraken die tussen maandag 20 december en zondag 26 december zijn gemaakt. De drukste dag was vrijdag (Kerstavond): toen werden ruim 43.000 afspraken gemaakt.Van ongeveer 60 procent van de mensen is niet bekend waarom ze een afspraak maakten, aangezien ze bij reden de categorie ‘overig’ hadden geselecteerd. “We vragen het niet in detail uit, dus van die mensen is moeilijk te zeggen waarom ze een afspraak maakten”, aldus de woordvoerder. Zo’n twaalfduizend mensen zeiden bij het maken van de afspraak dat ze de testuitslag wilden gebruiken voor het sporten. Wat is Testen voor Toegang? Mensen die een geldige QR-code willen voor toegang tot een evenement of locatie kunnen gratis een afspraak maken via Testen voor Toegang. Als de uitslag negatief is (je hebt geen corona) is de coronapas vanaf de afname van de test 24 uur geldig. Sinds de lockdown zijn de meeste plekken echter dicht. Aantal mensen dat zich daadwerkelijk laat testen is kleiner SON meldt alleen het aantal gemaakte afspraken, maar niet het aantal mensen dat zich ook daadwerkelijk liet testen. Eerder meldde de stichting dat circa 88 procent van de mensen komt opdagen bij de testafspraak.Sinds zondag 19 december is Nederland in lockdown. Daardoor zijn de meeste locaties waar je een coronapas moet tonen gesloten. De sluiting duurt in ieder geval tot en met 14 januari.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here