NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Maandag 27 december 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Camilla heeft fijne herinneringen aan boek Black Beauty 27 december 2021 19:27 27-12-21 19:27 Laatste update: een uur geleden Update: een uur geleden 13 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Camilla was “als kind gek op paarden”. De klassieker Black Beauty van Anna Sewell uit 1877 was dan ook het favoriete boek van de hertogin van Cornwall toen ze opgroeide. “Ik dacht aan weinig anders dan aan paarden en pony’s, dus ik denk dat Black Beauty het eerste boek was dat echt bleef hangen.” Vooral het personage Ginger, met wie het paard Black Beauty omgaat, maakte indruk op haar als kind. “Elke keer als ik aan die arme, oude Ginger denk die met zijn hoofd uit de kar hangt, dan moet ik huilen. Ik denk dat dat misschien wel een van mijn favorieten was”, vertelt ze bij het programma Today op BBC Radio 4.Een andere favoriet van Camilla uit haar kindertijd is The Scarlet Pimpernel, van Baroness Orczy uit 1905. In het boek redt Percy Blakeney, bekend als de Scarlet Pimpernel, ten tijde van de Franse revolutie gevangengenomen aristocraten van de doodstraf. “Hij werd in onze ogen de grote held en ik vond alle avonturen die hij beleefde geweldig.”Camilla houdt erg van lezen. Eerder dit jaar richtte ze de Instagram-pagina The Reading Room op, waarin boeken en auteurs aan bod komen.Ze moedigt in het interview met BBC Radio 4 ook anderen aan om te gaan lezen. “Als je leert lezen, hoe moeilijk je leven op dat moment ook is, dan kun je een boek pakken en even ontsnappen. Je kunt lachen, je kunt huilen. Het haalt je uit de echte wereld en het geeft een andere dimensie aan het leven.” , NUshop , NUshop

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here