NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Maandag 27 december 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Bijna 4,3 miljoen huishoudens hebben toegang tot glasvezel 27 december 2021 08:32 27-12-21 08:32 Laatste update: 2 uur geleden Update: 2 uur geleden 145 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Ongeveer 4,26 miljoen van de 8 miljoen huishoudens in Nederland beschikken over een glasvezelaansluiting, schrijft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) maandag in de Telecommonitor. Hiervan hebben er 1,8 miljoen daadwerkelijk een abonnement voor breedbandinternet via glasvezel. In het derde kwartaal van dit jaar kwamen er 175.000 glasvezelaansluitingen bij. Dat zijn er 45.000 minder dan in het tweede kwartaal, meldt de ACM. Met glasvezel zijn hoge internetsnelheden (tot 1 Gbps) te halen.De laatste jaren neemt het aantal aangesloten huishoudens op het glasvezelnetwerk snel toe. In 2019 waren er 180.000 Nederlandse huishoudens op het netwerk aangesloten, vorig jaar waren het er 500.000.Het aantal huishoudens met een internetabonnement via de kabel daalde met 13.000 naar 3,48 miljoen. De marktaandelen van aanbieders van breedbandinternet bleven gelijk: KPN en VodafoneZiggo zijn nog altijd de grootste met marktaandelen van 35 en 45 procent. Het marktaandeel van T-Mobile ligt tussen de 5 en 10 procent.Nederlanders zijn in het derde kwartaal iets minder gaan bellen vergeleken met de drie maanden ervoor. Het aantal belminuten daalde met 5 procent tot 11,6 miljard. In de afgelopen kwartalen schommelde het aantal tussen de tien en dertien miljoen minuten.Het mobiele dataverbruik groeide tot 346 miljoen gigabyte. Dat was in het tweede kwartaal 309 miljoen gigabyte. Deze inhoud kan helaas niet worden getoondWij hebben geen toestemming voor de benodigde cookies. Aanvaard de cookies om deze inhoud te bekijken.Wijzig cookie-instellingen , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here