NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Voetbal Formule 1 Wielrennen Meer Sport Spellen , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Zondag 26 december 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Kramer door derde plek op 5 kilometer heel dicht bij olympisch ticket 26 december 2021 16:04 26-12-21 16:04 Laatste update: een uur geleden Update: een uur geleden 164 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Sven Kramer heeft dankzij een sterke 5 kilometer op het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) een zeer grote kans op deelname aan de Olympische Spelen. De routinier reed zondag de derde tijd in Thialf. Patrick Roest zette de beste tijd neer en plaatste zich al voor Peking. Volg nieuws over de Olympische Spelen VolgenOntvang meldingen bij belangrijke ontwikkelingen rondom de Olympische Winterspelen Kramer kent door fysieke ongemakken tot dusver een tegenvallend seizoen. Er werd zelfs rekening mee gehouden dat de Friese legende zijn schaatsloopbaan zou beëindigen als hij zondag een zwakke 5 kilometer had gereden.In de laatste rit voor de dweilpauze noteerde Kramer met 6.12,29 veruit de snelste tijd van dat moment. Na de onderbreking kwamen er nog acht mannen in actie die zich op de tijd van de 35-jarige schaatser van Jumbo-Visma konden richten.Kramers ploeggenoot Roest was in de voorlaatste rit pas de eerste die onder die tijd dook: 6.08,64. In de laatste rit reden Jorrit Bergsma (35) en Beau Snellink (20) lange tijd op het schema van Kramer. Alleen Bergsma lukte het om onder de tijd van Kramer te duiken en de tweede tijd (6.11,14) te rijden.Ook Bergsma is net als Kramer nog niet officieel zeker van deelname aan de Spelen. Hij moet met een elfde plek op de uitslagenmatrix (zie tabel hieronder) nog plaatsnemen in de wachtkamer. Selectievolgorde mannen voor Spelen 1. Winnaar 1.000 meter 2. Patrick Roest (5.000 meter) 3. Winnaar 1.500 meter 4. Nummer twee 1.000 meter 5. Winnaar 10.000 meter 6. Massastart (wordt gekozen) 7. Nummer twee 1.500 meter 8. Winnaar 500 meter 9. Nummer drie 1.000 meter 10. Nummer drie 1.500 meter 11. Jorrit Bergsma (5.000 meter) 12. Nummer twee 10.000 meter 13. Nummer twee 500 meter 14. Sven Kramer (5.000 meter) 15. Nummer drie 500 meter Kramer drievoudig olympisch kampioen op 5 kilometer Kramer weet nog niet of hij dinsdag op het OKT ook op de 10 kilometer een gooi gaat doen naar een olympisch ticket. Daarnaast maakt hij via de ploegachtervolging kans om als een van de negen Nederlandse mannen te worden geselecteerd voor het evenement in Peking.Omdat er drie aanwijsplekken te vergeven zijn, is de kans aannemelijk dat Kramer vanwege de ploegachtervolging toch voor Peking wordt geselecteerd, als hij niet bij de eerste negen schaatsers staat.Kramer is titelverdediger op de olympische 5 kilometer. Hij won de afstand zowel in 2010 (Vancouver), 2014 (Sotsji) als in 2018 (Pyeongchang). Zie ook: Bekijk de uitslagen en het programma van het olympisch kwalificatietoernooi , Zie ook: Bekijk de uitslagen en het programma van het olympisch kwalificatietoernooi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here