NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Video , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Zondag 26 december 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Coronablog Aantal positieve tests neemt in Amsterdam juist toe 26 november 2021 10:57 26-11-21 10:57 Laatste update: 2 minuten geleden Update: 2 minuten geleden 21.9K NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Blijf hier op de hoogte van het laatste coronanieuws uit binnen- en buitenland.Aantal positieve tests neemt in Amsterdam juist toeHet aantal coronagevallen daalt landelijk nog steeds, maar in de veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland is juist een stijging waar te nemen. Volgens het coronadashboard van de overheid neemt het gemiddelde aantal positieve testuitslagen in en rondom de hoofdstad toe.Op 19 december stond het weekgemiddelde in de regio op 742 nieuwe coronagevallen per dag. Op Tweede Kerstdag is dat aantal gestegen naar gemiddeld 910 positieve testuitslagen per dag over de afgelopen zeven dagen. Zondag kregen in de veiligheidsregio 1.098 mensen te horen dat ze corona hebben opgelopen.In Amsterdam is de omikronvariant van het coronavirus sinds deze week volgens de regionale GGD al dominant. Die variant van het virus lijkt besmettelijker dan de deltavariant, die tot voor kort alle besmettingen in Nederland veroorzaakte.een paar seconden geledenCoronacijfers Caribisch deel van Koninkrijk stijgen, meer onderzoek naar testsn het Caribisch deel van het Koninkrijk is het aantal positieve coronatests vorige week flink gestegen, blijkt vrijdag uit de weekupdate van het RIVM. Op alle eilanden is het totale aantal vastgestelde besmettingen met 116 procent toegenomen. Omdat onder die tests ook de omikronvariant van het coronavirus werd vastgesteld, gaat het RIVM in de komende weken een groter aantal testmonsters onderzoeken. Lees hier verder.een paar seconden geledeneen paar seconden geledenVijfduizend Belgen protesteren tegen sluiting cultuursectorEen betoging in Brussel tegen de sluiting van bioscopen, concertzalen en theaters in België heeft volgens de politie vijfduizend mensen op de been gebracht. De Kunstberg in het centrum van de hoofdstad staat ondanks de regen vol met demonstranten met protestborden met teksten als “Cultuur is een noodzaak” en “Geen toekomst zonder cultuur”. Ook in onder meer Luik wordt gedemonstreerd.In de strijd tegen het coronavirus besloten de autoriteiten de culturele sector na Kerstmis te sluiten. Winkelen mag met nog slechts twee mensen, maar de horeca blijft open. “Ik drink graag glühwein, maar cultuur heb ik nodig!”, is te lezen op een van de borden.Tijdens het protest werd aangekondigd dat komende week beroep wordt aangetekend bij de Raad van State, in de hoop dat de maatregelen worden teruggedraaid. De cultuursector vraagt om een steunpakket en een visie op basis van feiten, in plaats van een volgens hen ‘jojobeleid’.een paar seconden geledenMensen geboren in 1976 en 1977 kunnen boosterprik inplannenMensen die in 1976 en 1977 geboren zijn, kunnen vanaf 16.00 uur een afspraak voor een zogeheten boosterprik maken. Deze prik moet hun afweer tegen het coronavirus oppeppen en verlengen. Lees hier verder.9 minuten geledenChina ziet snelste stijging coronabesmettingen in 21 maandenDoor een corona-uitbraak in de Chinese stad Xi’an telde China zaterdag zijn grootste aantal binnenlandse besmettingen op één dag in 21 maanden. De stad met dertien miljoen inwoners registreerde zaterdag 155 coronagevallen die in eigen land zijn overgedragen. Vrijdag waren dat er nog 75. De stad zit sinds donderdag op slot. In heel China zijn 158 binnenlandse besmettingen vastgesteld, het grootste aantal sinds China begin 2020 de landelijke corona-uitbraak onder controle kreeg. Het zou niet gaan om infecties met de omikronvariant van het coronavirus. Die zou alleen zijn gevonden bij enkele buitenlandse reizigers en in het zuiden van China.In Xi’an zijn sinds 9 december 485 mensen geteld met een lokaal overgedragen coronabesmetting met symptomen. Door de lockdown in de stad mogen inwoners nog slechts sporadisch naar buiten.Volgens de Chinese autoriteiten zijn enkele besmettingen in de hoofdstad Peking te herleiden naar de uitbraak in Xi’an. In Peking beginnen in februari de Olympische Winterspelen. China wil daarom het aantal coronagevallen in die stad tot een minimum beperken.één uur geledenFrankrijk telt voor het eerst meer dan 100.000 coronagevallen op één dagFrankrijk telde op Eerste Kerstdag 104.611 nieuwe coronabesmettingen en overschreed daarmee voor het eerst de drempel van 100.000 gevallen per dag. Het land bereikte zaterdag voor de derde dag op rij een recordaantal nieuwe infecties. De cijfers komen vlak voor een videoconferentie van maandag waarin president Emmanuel Macron en belangrijke leden van zijn regering nieuwe coronamaatregelen zullen bespreken.Ambtenaren zijn bezorgd over het effect van de snelle verspreiding van de omikronvariant van het coronavirus. Vrijdag adviseerde de gezondheidsautoriteit al volwassenen drie maanden na hun eerste vaccinatie een boosterprik te geven.Nu is de regering van plan alleen een gezondheidspas uit te reiken aan mensen die een boosterprik hebben gekregen. De pas geeft toegang tot cafés, restaurants en openbare ruimten, maar maakt het ook mogelijk om naar het buitenland te reizen.Op 4 december overschreden de besmettingscijfers in Frankrijk voor het eerst de 50.000 per dag, waarna ze gestaag bleven stijgen. Sinds het begin van de pandemie zijn in het land 122.546 personen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Tot nu toe is 76,5 procent van de bevolking volledig gevaccineerd.één uur geleden2 uur geledenHoofd Ierse gezondheidsdienst: Vermijd winkels en drukke plekkenHet hoofd van de Ierse gezondheidsdienst, Tony Holohan, roept landgenoten op voorlopig geen bezoek te brengen aan “drukke plekken zoals winkels”. Hij raadt af mensen uit andere huishoudens binnenshuis te ontmoeten. Zijn waarschuwing komt na Eerste Kerstdag, een dag waarop veel Ieren bij elkaar op bezoek gaan. Op 24 december telde het land 13.765 coronabesmettingen, het grootste aantal op één dag en meer dan een verdubbeling van het aantal van vier dagen eerder. De verwachting is dat het aantal besmettingen de komende dagen nog verder zal oplopen. Het aantal ziekenhuisopnames is het kleinst sinds oktober, maar de regering verwacht de komende dagen een stijging.De horeca in Ierland is korter open dan normaal en nachtclubs zijn gesloten. De winkels zijn normaal open, maar het is verplicht om een mondkapje te dragen.Meer dan 90 procent van alle Ieren boven de twaalf jaar is volledig gevaccineerd, een van de hoogste vaccinatiegraden van heel Europa. Het aantal coronabesmettingen neemt er snel toe. De omikronvariant van het coronavirus is er inmiddels dominant.3 uur geledenAustralische minister: Ongevaccineerden brengen gezondheidswerkers ‘in gevaar’In Australië stijgt het aantal coronabesmettingen. Met bijna 6.400 nieuwe gevallen vestigde de deelstaat New South Wales een nieuw dagrecord. De Australische minister van Volksgezondheid Brad Hazzard zegt dat mensen die besluiten zich niet te laten vaccineren onnodig veel bedden op de intensive care in beslag nemen. De nieuwe omikronvariant van het coronavirus is volgens onderzoek weliswaar minder ernstig dan andere varianten, maar heeft toch een impact op niet-gevaccineerden, aldus Hazzard.”De meerderheid van de mensen die in New South Wales op de intensive care liggen en worden verzorgd door gezondheidspersoneel, dat daardoor ook risico loopt, is niet gevaccineerd”, benadrukte hij zondag op een persconferentie.5 uur geledenKoning prijst zorgmedewerkers ‘die maar doorgaan en doorgaan’Koning Willem-Alexander heeft in zijn jaarlijkse kersttoespraak op Eerste Kerstdag de inzet van het zorgpersoneel geroemd. Hij noemt verhalen van “moed en doorzettingsvermogen”. “Zoals in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland, waar een verpleegkundige me vertelde over de uitputtingsslag van veel patiënten op de ic”, aldus de koning.”Ik moest meteen denken aan de uitputtingsslag die het voor haar en haar collega’s moest zijn”, gaat hij verder. “Een krachtsinspanning tot op de dag van vandaag van al die fantastische artsen, verpleegkundigen en zorgmedewerkers die maar doorgaan en doorgaan voor onze gezondheid.”5 uur geledenOnderwijspersoneel krijgt valse uitnodiging voor boosterprikKoepelorganisatie GGD GHOR Nederland heeft zaterdag gewaarschuwd voor een onjuist bericht dat op sociale media rondgaat. Daarin staat dat onderwijspersoneel eerder voor een boosterprik in aanmerking kan komen. Dit is onjuist, laat de GGD GHOR weten. “In verschillende GGD-regio’s zien wij onderwijspersoneel op priklocaties verschijnen met een afspraak op basis van een fake bericht. De GGD’s kunnen deze mensen niet helpen.”De GGD weet niet hoe breed dit nepnieuws verspreid is. Uitnodigingen voor de boosterprik gaan in principe van oud naar jong, maar bepaalde groepen krijgen voorrang.5 uur geleden5 uur geledenAantal coronapatiënten in ziekenhuizen zakt onder de tweeduizendHet aantal ziekenhuispatiënten in Nederland is na ruim een maand weer onder de tweeduizend gezakt. Op Eerste Kerstdag liggen er 1.978 mensen met COVID-19 in het ziekenhuis, blijkt uit de recentste cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat zijn er 148 minder dan een dag eerder.In totaal worden nu 534 personen behandeld op de intensive cares. Dat zijn er 12 minder dan vrijdag.  Er zijn 22 coronapatiënten opgenomen, maar de bezetting op de ic’s is toch gedaald doordat meer mensen zijn overleden of de afdelingen hebben verlaten.Op de verpleegafdelingen worden momenteel 1.444 coronapatiënten verzorgd, een daling van 136 ten opzichte van een dag eerder. Het aantal nieuwe opnames bedroeg 161, maar meer mensen hebben de afdelingen verlaten.Op 22 november was het totale aantal opgenomen coronapatiënten (1.960) voor het laatst kleiner.Terug omhoog

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here