NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Zaterdag 25 december 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Google voor 87 miljoen euro beboet in Rusland omdat het berichten niet weghaalde 24 december 2021 17:38 24-12-21 17:38 Laatste update: 12 uur geleden Update: 12 uur geleden 16 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Een Russische rechtbank heeft Google een boete van 7,2 miljard roebel (zo’n 87 miljoen euro) opgelegd. Het techbedrijf kreeg de boete omdat het door Rusland illegaal bevonden berichten niet verwijderde. De boete vormt ruim 8 procent van de omzet die Google in 2020 in Rusland behaalde. Google laat in een reactie weten de uitspraak eerst te bestuderen voordat het een besluit neemt over verdere stappen.Overigens werd ook Meta vrijdag beboet, voor omgerekend 24 miljoen euro. Volgens de Russische communicatiewaakhond Roskomnadzor werden illegale berichten op Facebook en Instagram ook niet verwijderd.Bij Meta ging het om 2.000 berichten die de Russische regels overtraden, bij Google om 2.600 berichten. Wat er precies in die berichten stond, is niet bekend.Rusland kijkt met name sinds dit jaar kritischer naar content die via grote techbedrijven op het internet wordt geplaatst. Zo kregen Google en Facebook al vaker lagere boetes opgelegd in het land.Critici zeggen dat Rusland op deze manier strengere controle wil uitoefenen op het internet. Dat zou volgens hen de vrijheid van individuen en bedrijven bedreigen. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here