NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Video , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Zaterdag 25 december 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Code geel voor gladheid en lage gevoelstemperatuur op Tweede Kerstdag 25 december 2021 17:20 25-12-21 17:20 Laatste update: een uur geleden Update: een uur geleden 135 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Het KNMI heeft code geel voor bijna heel Nederland afgegeven, omdat op Tweede Kerstdag gladheid wordt verwacht. Daarnaast verwacht het weerinstituut in de nacht van zaterdag op zondag in de noordelijke provincies een gevoelstemperatuur van vijftien graden onder nul. In het noorden van het land kan de gevoelstemperatuur zakken tot vijftien à zestien graden onder het vriespunt. “Hierdoor is er kans op onderkoeling en op koudeletsel”, aldus het KNMI. De waarschuwing geldt voor de provincies Groningen en Friesland vanaf 23.00 uur tot zondagochtend 10.00 uur.Het KNMI voorspelt flinke ijzel voor zondag en meldt dat dit tot verraderlijke gladheid kan leiden. Daarom geldt zondag code geel voor heel Nederland, met uitzondering van de Waddeneilanden.De ijzel kan ontstaan doordat er vanuit het zuidwesten een gebied met regen over Nederland trekt. In de ochtend is er kans op ijzel in het zuiden van het land en gedurende de dag gaat dit ook gelden voor het midden en de noordelijke provincies.In het noordoosten kan er in de avond “op uitgebreidere schaal” ijzel voorkomen wat “mogelijk tot in de nacht aanhoudt”, aldus het KNMI.Omdat mensen in het verkeer hinder van de situatie kunnen ondervinden, adviseert het KNMI om het rijgedrag aanpassen. Ook raadt het weerinstituut weggebruikers aan de weerberichten en eventuele waarschuwingen te volgen. Morgen kans op #IJZEL Morgen trekt een gebied met af en toe regen vanuit het zuidwesten over het land. Dit kan gepaard gaan met #IJZEL en verraderlijke #gladheid. Voor meer details, zie https://t.co/mVXrIU9BIwAvatarAuteurKNMIMoment van plaatsen12:55 – 25 december 2021 127Kans op gladheid met Kerst: let hierop als je de weg op gaat

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here