,

We vroegen onze lezers welke producten ze niet meer konden krijgen. Meestal gaat het om sla, rucola, haricots verts, slagroom, carpaccio of bepaalde soorten ijs.

Langs drie supermarkten

Dominique ging drie supermarkten af voor lange vingers. Niet gelukt. Bram ging verschillende winkels of voor kipburgertjes. Uiteindelijk gevonden. Karlijn kan de scroppino op haar buik schrijven: het citroenijs was in drie winkels op. En Ruud zegt dat bij zijn Jumbo vanochtend het gourmetvlees op was.

Maar veel mensen merken juist ook op helemaal nergens aan misgegrepen te hebben. “Geen problemen. Alles wat ik nodig heb was te koop bij Dirk en Aldi”, zegt Clementia. “Alle schappen netjes vol.”

,

Volgens merk- en retaildeskundige Paul Moers draaien de supermarkten, transportbedrijven en leveranciers ‘op oorlogssterkte’ om de schappen gevuld te houden. “Het is heel knap als je ziet wat voor krankzinnige omzet ze draaien. Normaal gaat het in één jaar om 45 miljard euro, maar voor kerst gaan ze in één week al dik door het miljard heen.”

Volgens Moers hebben de supermarkten het aardig onder controle. “Ze werken onder hoogspanning, maar ik denk dat ze zich goed voorbereid hebben. Alles wordt razendsnel aangevuld.”

, De boontjes zijn op bij de AH, maar zullen ongetwijfeld weer worden bijgevuld. De boontjes zijn op bij de AH, maar zullen ongetwijfeld weer worden bijgevuld.

,

,

Volgens een woordvoerder van Albert Heijn zijn duizenden medewerkers in de zes distributiecentra aan het werk om ervoor te zorgen dat alle winkels goed gevuld zijn. “In de laatste drie dagen voor kerst gingen meer dan 17,5 miljoen dozen en kratjes  naar alle AH-winkels. De beschikbaarheid is goed, we vullen vanzelfsprekend zo snel mogelijk aan waar nodig.”

Schappen gevuld houden

Ook bij Jumbo is er voor extra bevoorrading gezorgd. “En in onze winkels hebben we zoveel mogelijk collega’s aan het werk. Samen doen we er alles aan om de schappen goed gevuld te houden en voor een goede doorstroom te zorgen”, vertelt een woordvoerder.

Een woordvoerder van supermarktketens Dirk en Dekamarkt zegt daarover: “Op basis van voorgaande jaren en met onze kennis en expertise, hebben we een goed ingericht logistiek proces.” Daarin wordt alles continu op elkaar afgestemd, en zo proberen de supermarkten lege schappen te voorkomen.

,

Bekijk ook: 'Het is echt verschrikkelijk'

Veel klanten vinden het té druk in de supermarkten.