Hempel grijpt Van den Bergh meteen bij de keel…

Na de uitschakeling van Mike De Decker was het aan Dimitri Van den Bergh om de Belgische eer nog hoog te houden op dag 6 van het WK darts in Londen. Van den Bergh opende zijn toernooi in de tweede ronde tegen de relatief onbekende Florian Hempel, een voormalig handballer en de nummer 87 van de wereld.

 

In de eerste set toonde Hempel dat hij niet over zich heen zou laten lopen. Tot 2-2 hielden beide spelers elkaar met hoge scores in evenwicht, maar tegen de worp van Van den Bergh pakte Hempel uit met een weergaloze 11-dart-leg. Set één naar Hempel.

 

Van den Bergh begreep dat hij zich moest herpakken en deed dat ook. Met een gemiddelde van maar liefst 115,6 en een lekkere 142-finish gaf hij Hempel een draai om de oren in set twee. Met een snelle 3-0-setwinst hing Dancing Dimi de bordjes weer in evenwicht.

…en stuurt onze landgenoot genadeloos huiswaarts

Van den Bergh hoopte door te gaan op dat elan, maar Hempel weigerde mee te werken. De Duitser bleef razend efficiënt op zijn dubbels en zette Van den Bergh met een tweede setwinst met de rug tegen de muur. Alarmfase rood bij de Belg.

Van den Bergh mocht nu geen fouten meer maken, maar vond geen antwoorden meer op de wervelende checkouts van Hempel. Na alweer een break voor de Duitser maakte hij het op eigen worp genadeloos af: 3-1 en boeken toe.

Het WK is zo uitgedraaid op een stevige ontgoocheling voor Dimitri Van den Bergh, die een van de outsiders voor de wereldtitel was én bovendien een gunstige loting had.

 

Met Kim Huybrechts blijft er zo nog maar één Belg over in het Alexandra Palace. Hij komt morgen in actie tegen veteraan Steve Beaton.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here