Huybrechts voor de Belgisch eer

Na de pijnlijke uitschakeling van Dimitri Van den Bergh en eerder ook Mike De Decker was het aan Kim Huybrechts, de enige overgebleven landgenoot, om de Belgische eer op het WK darts nog hoog te houden. 

“The Hurricane” trof in zijn openingswedstrijd in Ally Pally veteraan Steve Beaton, de huidige nummer 43 van de wereld en de oud-wereldkampioen in de BDO van 1996. Beaton stond overigens voor het 31e jaar op rij op het WK, een absoluut record.

 

Huybrechts – de laatste weken opnieuw goed op dreef – kon met vertrouwen zijn wedstrijd aanvangen, al was daar in de openingsset weinig van te merken. Met lage scores en een hoop gesukkel op de checkouts werd hij bij 1-2 gebroken door Beaton: de eerste set was voor de Engelsman.

Een hoop “double trouble”, maar nu wacht Price

In set twee moest het beter, maar Huybrechts bleef worstelen met zichzelf. Wat volgde was een setje “double trouble” met maar liefst 17 (!) gemiste pijlen op een dubbel. Huybrechts kon alsnog set twee binnenhalen, al was het omdat ook Beaton aan het knoeien sloeg.

 

Na de break kwam een opgepepte Huybrechts met nieuwe moed het podium op. De Belg vond zijn ritme en ging meteen door de worp van Beaton. Beaton reageerde met een break, maar ook Huybrechts sloeg opnieuw toe. Uiteindelijk was het onze landgenoot die als eerste zijn worp kon behouden: 2-1.

 

Huybrechts had nog één set nodig om zich te plaatsen voor ronde drie en harkte die ook binnen. Na een moeizame vierde set maakte hij het op dubbel 18 af. In ronde drie wacht nu een confrontatie met de titelverdediger in Ally Pally en de huidige nummer 1 van de wereld: Gerwyn Price.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here