NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Video , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Vrijdag 24 december 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Kabinet houdt ondanks 'positief' nieuws over omikron vast aan maatregelen 24 december 2021 19:12 24-12-21 19:12 Laatste update: 2 uur geleden Update: 2 uur geleden 1.2K NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Het demissionaire kabinet gaat de huidige coronamaatregelen nog niet versoepelen na een tussentijds advies hierover van het Outbreak Management Team (OMT). Ondanks signalen dat de omikronvariant tot minder ziekenhuisopnamen leidt, vindt het OMT het nog te voorbarig om het maatregelenpakket aan te passen. Volg dit onderwerp VolgenOntvang een melding bij ontwikkelingen rondom het coronavirus. Het kabinet volgt het advies van het OMT op. “De verwachte snelle verspreiding en de te verwachte grote aantallen zieken kunnen nog altijd tot een zeer hoge belasting van de gehele zorgketen leiden”, schrijft demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) vrijdag aan de Tweede Kamer.Volgens bijgewerkte modellen daalt de eerder verwachte piek van het aantal ziekenhuis- en ic-opnames, maar blijven er veel onzekerheden. Zelfs met de huidige lockdown zou er sprake kunnen zijn van tientallen ic-opnames per dag.Volgens Brits onderzoek en eerste gegevens uit Zuid-Afrika en Denemarken zouden mensen met de omikronvariant een kleinere kans hebben om in het ziekenhuis te belanden. Maar hierbij is volgens het OMT geen rekening gehouden met de leeftijd van de patiënten.In de meeste landen zijn nu vooral jongeren ziek geworden en zijn de besmettingen nog niet verplaatst naar de ouderen en kwetsbaren. Het OMT schrijft dat jongeren sowieso al een kleinere kans hebben op een ziekenhuisopname. Ook zegt een ziekenhuisopname niet per se iets over de ernst van de ziekte, aldus de experts.Om die reden is het volgens het OMT nog te voorbarig om te concluderen dat de omikronvariant minder ziekmakend is. De experts willen eerst verdere data afwachten over bijvoorbeeld de kans op ziekenhuisopname onder grotere groepen.Omdat die gegevens pas over één of twee weken worden verwacht, lijkt de kans op tussentijdse aanpassingen van de maatregelen klein. De huidige lockdown duurt nu tot vrijdag 14 januari, maar het OMT komt tussentijds regelmatig bijeen om de situatie te bespreken.Het volgende OMT-advies komt op 3 januari. Dan beslist het kabinet over de maatregelen in het onderwijs.Verbetering: In de oorspronkelijke versie van dit bericht stond dat de omikronvariant minder besmettelijk zou zijn. Dat moet zijn: de omikronvariant leidt vermoedelijk tot minder ziekenhuisopnamen. 93Een harde lockdown: deze regels gelden tot zeker 14 januari Zie ook: RIVM voorzag gitzwart scenario: zonder lockdown snel duizenden ic-opnames , Zie ook: RIVM voorzag gitzwart scenario: zonder lockdown snel duizenden ic-opnames

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here