NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Voetbal Formule 1 Wielrennen Meer Sport Spellen , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Donderdag 23 december 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Van Barneveld strandt bij rentree op WK darts in tweede ronde tegen Cross 23 december 2021 21:10 23-12-21 21:10 Laatste update: 8 minuten geleden Update: 8 minuten geleden 3 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Raymond van Barneveld is bij zijn rentree op een WK in de tweede ronde gesneuveld. De vijfvoudig wereldkampioen was donderdag in Londen niet opgewassen tegen de Engelsman Rob Cross, de wereldkampioen van vier jaar geleden: 1-3. Danny Noppert plaatste zich wel voor de derde ronde. Volg nieuws over het WK darts VolgenOntvang meldingen bij nieuws over het WK darts Van Barneveld, die zeven van de tien voorgaande ontmoetingen met Cross had verloren, begon nog wel ijzersterk aan de partij. De 54-jarige darter plaatste meteen een break en pakte daarna zijn eigen leg met een 170-finish. Ondanks wat gemiste dubbels sleepte hij de openingsset met 3-1 in de wacht.Cross leek daarna wakker te schieten en kwam na een korte pauze als herboren terug het podium op. Hij schroefde zijn gemiddelde op en benutte in de tweede set zijn drie kansen op een dubbel. Van Barneveld haakte in de derde set wat langer aan, maar moest in de vijfde en beslissende leg het onderspit delven.’Barney’ leek daarna niet meer te geloven in een zege op de nummer elf van de plaatsingslijst en kwam er in de vierde set nauwelijks meer aan te pas. Cross kon zich een paar gemiste dubbels permitteren en leverde geen leg meer in. Van Barneveld voor vierde keer zo vroeg naar huis Maandag was Van Barneveld het WK begonnen met een simpele 3-0-zege op de Filipijn Lourence Ilagan. Dat was zijn eerste wedstrijd op het hoogste podium sinds 14 december 2019, toen hij in de eerste ronde werd uitgeschakeld door Darin Young. Het leek het einde te betekenen van zijn carrière, maar na zich bedacht te hebben maakte ‘Barney’ begin dit jaar zijn rentree.Het is na 2012, 2019 en 2020 de derde keer dat Van Barneveld op het WK van de PDC niet verder komt dan de tweede ronde. In 2007 won hij het toernooi, na eerder al vier wereldtitels veroverd te hebben bij de inmiddels ter ziele gegane dartsbond BDO (1998, 1999, 2003, 2005).Danny Noppert bereikte eerder op de avond de derde ronde door Jason Heaver met 3-1 te verslaan. Ook Michael van Gerwen, Dirk van Duijvenbode, Vincent van der Voort en Martijn Kleermaker komen na Kerst nog in actie. Avondprogramma WK darts Danny Noppert-Jason Heaver 3-1 Gabriel Clemens-Lewy Williams 3-0 Rob Cross-Raymond van Barneveld Chris Dobey-Rusty-Jake Rodriguez

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here