,

Dat heeft toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM) vandaag bekendgemaakt. De ketens gaan samen verder onder de naam Plus en zal uit zo’n 550 winkels gaan bestaan. Daarmee is het de derde servicesupermarkt van Nederland, na Albert Heijn en Jumbo.

Van beide formules winkels weg

In de plaatsen Harmelen, Hollandscheveld, Rolde, Ruurlo, Stolwijk, Terborg, Wehl, Groot-Ammers, Wekerom, Ravenstein, Uddel en op Vlieland moeten winkels worden afgestoten. In onder andere Rolde en Harmelen zijn zowel een Coop als een Plus gevestigd. 

Een woordvoerder van de nieuwe keten kon nog niet zeggen om welke winkels het precies gaat. Er is wel een lijst met winkels, maar die is nog niet openbaar. Ook is nog onduidelijk of er twaalf winkels moeten worden afgestoten of nog meer, omdat er in sommige plaatsen meerdere supermarkten in handen zijn van het nieuwe concern.

Wel is duidelijk dat van beide formules winkels gaan verdwijnen en dat het zowel om filialen als om eigen winkels gaat die het veld moeten ruimen voor de fusie.

,

Het voornemen van Plus en Coop om samen verder te gaan, werd begin september bekendgemaakt. Zij denken samen een ‘sterke, toekomstbestendige en concurrerende speler’ in ons land te zijn en hun kosten met 50 miljoen euro te kunnen drukken.

Fusietrend

In de nieuwe organisatie werken zo’n 40.000 mensen. De ombouw van de Coop-supermarkten naar Plus neemt naar verwachting drie jaar in beslag.

De fusie past in een trend. Door overnames en fusies blijven er steeds minder supermarktketens over in Nederland. Zo werd eerder dit jaar bekend dat het Noordhollandse Deen wordt verkocht aan Albert Heijn en de regionale spelers Dekamarkt en Vomar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here