NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Video , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Donderdag 23 december 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Nieuw Brits onderzoek duidt ook op minder ziekmakende omikronvariant 23 december 2021 18:54 23-12-21 18:54 Laatste update: 3 uur geleden Update: 3 uur geleden 1.5K NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Mensen die besmet raken met de omikronvariant van het coronavirus hebben 50 tot 70 procent minder kans om te worden opgenomen in het ziekenhuis in vergelijking met besmettingen met de deltavariant. Dat blijkt donderdag uit een groot onderzoek dat is uitgevoerd door het Britse departement van Volksgezondheid (UKHSA). Volg dit onderwerp VolgenOntvang meldingen bij belangrijk nieuws over de nieuwe coronavariant De Britse regering, die de onderzoeksresultaten donderdag presenteerde, stelt wel dat er nog altijd veel mensen in de ziekenhuizen terecht kunnen komen doordat de omikronvariant besmettelijker is.Volgens de onderzoeksdata is de kans dat iemand met een omikronbesmetting op de eerste hulp belandt 31 tot 45 procent kleiner dan in het geval van een besmetting met de deltavariant. De kans dat iemand met een omikronbesmetting ook daadwerkelijk in een ziekenhuisbed terechtkomt, is dus nog kleiner.Het hoofd van de UKHSA, Jenny Harries, noemde de onderzoeksresultaten “een bemoedigend eerste signaal”. Wel benadrukte ze dat het nog altijd om vroege data gaat en dat er nog meer onderzoek nodig is om de resultaten verder te bevestigen.Naast de ziekenhuisopnames keken de onderzoekers ook naar het effect van een boosterprik. Die draagt fors bij aan de bescherming tegen een omikronbesmetting, maar die bescherming neemt wel sneller af dan bij de deltavariant. Tien weken na een boosterprik is de bescherming tegen de omikronvariant al met 15 tot 25 procent gedaald.In het onderzoek zijn alle omikron- en deltagevallen in het Verenigd Koninkrijk sinds begin november onderzocht. Sinds de intrede van omikron in het VK zijn 132 Britten overleden aan de gevolgen van een besmetting met de variant.Uit eerder onderzoek uit het VK en Zuid-Afrika kwam ook al naar voren dat de omikronvariant lijkt te leiden tot minder ziekenhuisopnames in vergelijking met andere coronavirusvarianten. 100Waarom een mildere maar besmettelijke coronavariant gevaarlijker is Zie ook: Waarom we (nog) niet kunnen zeggen dat de omikronvariant minder ziek maakt , Zie ook: Waarom we (nog) niet kunnen zeggen dat de omikronvariant minder ziek maakt

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here