NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Video , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Woensdag 22 december 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Steve B. schuldig bevonden aan moord op en verkrachting van Julie Van Espen 21 december 2021 22:53 21-12-21 22:53 Laatste update: een uur geleden Update: een uur geleden 0 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , De 41-jarige Steve B. is schuldig bevonden aan de moord op en verkrachting van de 23-jarige Belgische studente Julie Van Espen. Dat oordeelde de jury in het hooggerechtshof in Antwerpen dinsdagavond, meldt De Standaard. Na bijna vijf uur overleg oordeelde de twaalfkoppige volksjury dat B. had gehandeld met voorbedachten rade. Wat voor straf B. krijgt, wordt woensdag bekend.De rechtszaak vindt op verzoek van de familie van Van Espen achter gesloten deuren plaats. De naasten willen niet dat de “gruwelijke details” in de zaak openbaar worden gemaakt. “We willen nog één ding doen voor Julie en dat is haar integriteit en waardigheid beschermen.”Maandag zijn de laatste getuigen aan het woord gekomen. Vervolgens kregen alle partijen de kans om hun standpunt in de zaak te formuleren, waarna ze nog op elkaars standpunten mochten reageren, aldus De Standaard.Van Espen verdween op 4 mei 2019 toen ze op de fiets op weg was naar een vriendin in Antwerpen. Dankzij camerabeelden kwam Steve B. als verdachte in beeld. Kort na de aanhouding van B. werd ook het lichaam van Van Espen gevonden.Na twee jaar strafrechtelijk onderzoek kon het strafproces op 13 december beginnen. B. had tijdens het onderzoek al bekend schuldig te zijn. Nu heeft de volksjury dat dus beaamd. B. kan een maximale straf van levenslang krijgen. Zie ook: België start met rechtszaak rond moord op Julie Van Espen: dit is wat we weten , Zie ook: België start met rechtszaak rond moord op Julie Van Espen: dit is wat we weten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here