NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Woensdag 22 december 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Kabinet overweegt vrijwillig toevoegen van positieve test in CoronaCheck-app 21 december 2021 16:11 21-12-21 16:11 Laatste update: 13 uur geleden Update: 13 uur geleden 241 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Het demissionaire kabinet overweegt de CoronaCheck-app zo aan te passen dat mensen vrijwillig een positieve coronatest kunnen inladen. Dat meldt demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer. Wie als gevaccineerde nu toch besmet raakt met het coronavirus, kan (wanneer dat na de lockdown weer mogelijk is) nog steeds overal naar binnen. Dat komt doordat de CoronaCheck-app een geldig toegangsbewijs niet intrekt bij een positieve coronatest.Het ministerie van Volksgezondheid zei eerder al de app niet te kunnen aanpassen zonder te morrelen aan de zelf opgelegde strenge privacyeisen. Het toegangsbewijs dat wordt aangemaakt, is namelijk niet gekoppeld aan een specifiek persoon. Om het toegangsbewijs na een positieve test in te trekken, zou dat wel nodig zijn.De Jonge erkent dat het vrijwillig toevoegen van een positieve coronatest in de CoronaCheck-app om de medewerking van de gebruiker vraagt. “Verwacht mag worden dat goedwillige mensen die nu al na een positieve testuitslag in isolatie gaan, die medewerking zullen willen verlenen.”Volgens de minister zitten er ook voordelen aan het vrijwillig invoeren van een positieve coronatest als je gevaccineerd bent. Er komt daarna ook een coronatoegangsbewijs beschikbaar op basis van herstel. “Dit kan meer mensen over de streep trekken om mee te werken”, aldus De Jonge, die zegt de haalbaarheid van de optie te laten onderzoeken. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here