NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Woensdag 22 december 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Eerste sms-bericht ooit levert 107.000 euro op bij Franse veiling 21 december 2021 17:03 21-12-21 17:03 Laatste update: 11 uur geleden Update: 11 uur geleden 60 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , De eerste sms die ooit is verzonden heeft dinsdag tijdens een veiling in Parijs 107.000 euro opgeleverd. Het stukje telecomgeschiedenis ging bij veilinghuis Aguttes onder de hamer als een zogeheten non-fungible token (NFT). Dat betekent dat het bericht een digitaal certificaat van echtheid heeft en als het origineel wordt beschouwd. Wie de code heeft, wordt aantoonbaar de digitale eigenaar van de sms. Het veilinghuis had op een opbrengst tussen de 100.000 en 200.000 euro gerekend.Vodafone-programmeur Neil Papworth stuurde in december 1992 een bericht met de tekst “Merry Christmas” naar een collega tijdens het kerstfeest van het bedrijf. Sms staat voor short message service.Ontwikkelingsmanager Maximilien Aguttes van het veilinghuis hoopte op een hoger eindbod. “Dit eerste sms-bericht dat in 1992 werd ontvangen, is een historisch bewijs van de menselijke en technologische vooruitgang”, aldus Aguttes.Vodafone is de verkoper van de NFT en is van plan de opbrengst te doneren aan de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR. De winnende bieder zal samen met de sms ook een tastbaar bewijs ontvangen, waaronder een digitaal fotolijstje om de sms in op te hangen.Dergelijke digitale certificaten winnen aan populariteit. Eerder leverde de NFT van de eerste tweet van Twitter-oprichter Jack Dorsey op een veiling 2,9 miljoen dollar (2,5 miljoen euro) op. De eerste broncode voor het world wide web van Tim Berners-Lee leverde eerder 5,4 miljoen dollar op. Zie ook: Waarom zijn tweets en digitale kunstwerken ineens miljoenen waard? , Zie ook: Waarom zijn tweets en digitale kunstwerken ineens miljoenen waard? , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here